Plek voor 8000 fietsen in nieuwe stallingen bij centraal station Tilburg

23 april 2019 om 16:59
Archieffoto.
Archieffoto.
Bij het centraal station van Tilburg wordt donderdag de officiële aftrap gegeven voor de bouw van twee grote fietsenstallingen. Die zullen te zijner tijd plaats bieden aan achtduizend fietsen. In de drie huidige stallingen kunnen momenteel zo’n 5200 stalen rossen staan.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door

De noordelijke fietsenstalling grenst straks aan de LocHal en het nieuwe MindLabs. Aan de zuidzijde wordt het ontwerp onderdeel van het groene plan voor de Spoorlaan. De werkzaamheden aan de noordelijke stalling zijn al enkele weken aan de gang en zijn in de zomer van 2020 afgerond. De zuidelijke stalling is naar verwachting eind 2021 klaar.

Eerste uren gratis
Reizigers die met de fiets naar het station gaan, kunnen straks hun fiets de eerste 24 uur gratis parkeren. Beide stallingen worden permanent bewaakt en zijn voorzien van OV-fietsen. Daarnaast zit er in een van de stallingen straks ook een Fiets- en Serviceruimte voor kleine reparaties.

Kosten
De totale investeringskosten bedragen zo'n 20 miljoen euro. Dat geld is afkomstig van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de gemeente Tilburg en de provincie Noord-Brabant.

Wachten op privacy instellingen...