'Dit nog nooit meegemaakt', treinreizigers bijna vier uur vast op weg naar Antwerpen

24 april 2019 om 11:26
Het treinverkeer via Tilburg ligt zaterdagmiddag en -avond stil (archieffoto: Kevin Cordewener)
Het treinverkeer via Tilburg ligt zaterdagmiddag en -avond stil (archieffoto: Kevin Cordewener)
Het was een kwestie van veel geduld opbrengen voor de reizigers die woensdagochtend de trein namen van Breda naar Brussel. De Intercity Brussel viel vlak over de grens in België stil en een evacuatietrein die de gestrande reizigers kwam ophalen, ging ook kapot. "Ik ben al vier uur onderweg", zegt Laura Cleton. Uiteindelijk kwam de trein nooit in Brussel aan: om kwart over elf stond namelijk iedereen uit de geëvacueerde trein weer op station Breda.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

Laura werkt in Antwerpen en pakt een paar keer per week de trein. "Dat levert regelmatig de nodige probleempjes op, want er zijn veel vertragingen op het HSL-traject", vertelt ze. De locomotief viel namelijk soms stil vanwege een softwarefout. "Maar zoals nu heb ik nog nooit meegemaakt."

Wachten op privacy instellingen...

Deze woensdag pakte ze om 7.03 uur de trein vanuit haar woonplaats Den Bosch. In Breda stapte ze over en had om 7.42 uur de trein naar België. "Net na de grens hoorde ik een harde knal en bleek dat het achterste treinstel niet meer werkte. Dat was rond tien voor acht. Daarna stonden we ruim anderhalf uur stil."

Tweede trein rijdt ook niet verder
De oplossing had uit België moeten komen. "Een trein die onderweg was van Antwerpen naar Breda wilde ons meenemen. Dus moesten we met een noodladder naar de andere trein." De trein vertrok vervolgens richting Breda, maar ook die had blijkbaar niet zijn beste dag. "Rond kwart over tien viel ook deze trein stil." Waardoor die trein ook niet meer verder kon, is niet bekend.

Toen werd het wachten op een oplossing. Werken in Antwerpen ging voor Laura niet meer lukken. "Nee, ik ga nu niet meer naar Antwerpen", lacht ze. En ondanks haar trip van al meer dan vier uur blijft ze positief. "We kregen water van het personeel en ze doen hun best."

Wachten op privacy instellingen...

Weer in Breda
Rond kwart over elf kwam het bericht dat de trein richting Breda weer in beweging kwam. "We rijden inmiddels voorzichtig weer! Ik durf niet te hard te roepen totdat ik in Breda sta, maar het lijkt dus goed te gaan nu", aldus Laura. En dat bevestigt reiziger Corné van Beers, want na 3.45 uur is ook hij weer terug op station Breda.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Extra reistijd
De NS vindt het erg vervelend dat reizigers woensdagochtend extra lang onderweg zijn geweest. Een woordvoerster noemt het een ongelukkige samenloop van omstandigheden.

Wachten op privacy instellingen...