'De situatie escaleerde', grimmige sfeer als politie geluidsapparatuur van krakers in beslag neemt

24 april 2019 om 14:38
nl
Drie krakers zijn woensdagmiddag opgepakt toen de politie geluidsapparatuur in beslag kwam nemen. Dit zorgde voor een grimmige sfeer. Een van de krakers stichtte brand.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

De politie en brandweer gingen woensdagmiddag naar een krakerspand aan het Hazepad in Breda. De agenten wilden de geluidsapparatuur van de bewoners in beslag nemen na herhaaldelijke meldingen van ernstige geluidsoverlast.

Volgens politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk klaagden omwonenden dinsdagavond weer over ernstige geluidsoverlast. De agenten die op die melding reageerden, waarschuwden de krakers dat de geluidapparatuur in beslag zou worden genomen bij een volgende melding.

De tekst gaat verder onder de verklaring van de politie.

Wachten op privacy instellingen...

Escalatie
Die melding liet niet lang op zich wachten, want woensdagochtend rond elf uur was het opnieuw raak. "Agenten zijn weer te plaatse gegaan en hebben de apparatuur in beslag genomen. Toen escaleerde de situatie", aldus Van Hooijdonk. Een van de krakers, een 44-jarige man, stichtte brand, waarschijnlijk uit protest tegen de inbeslagname. "Die persoon is aangehouden. We hebben nog twee mensen opgepakt die zich niet konden legitimeren." Dat gaat om een 39-jarige man en een Tsjechische vrouw van 34.

Er zouden zo'n tien tot veertien krakers in het pand verblijven. Wat er met de krakers en het pand gaat gebeuren, is volgens de politie aan de gemeente Breda.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.