Kun jij een hele vakantie zonder je iPad? Jelle (10) en Mels (8) dagen alle kinderen uit

ROSMALEN - We hebben er een nieuwe uitdaging bij in onze provincie: de #NoGameChallenge. Dit keer hoef je geen bak ijswater over jezelf te gooien of een lepel kaneel op te snuiven. Nee, het idee is heel simpel: minder met je iPad spelen en gewoon wat meer buitenspelen. De uitdaging is bedacht door Jelle en Mels uit Rosmalen. Ze dagen alle kinderen in Nederland uit om mee te doen.

Het idee voor de challenge ontstond tijdens het paasweekend op de camping. Daar was geen wifi en dus moesten de jongens zichzelf vermaken zonder iPad. Althans, dat dachten ze. Want op de laatste dag bleek er tóch wifi te zijn.

"Maar toen wilden we eigenlijk alleen nog maar buitenspelen", vertelt de 10-jarige Jelle. Zijn 8-jarige broertje legt nog even uit wat dat buitenspelen nou toch zo leuk maakt. "Bij buitenspelen kun je het ook echt zelf voelen en kun je dingen zelf beleven en op avontuur gaan."

Heel de meivakantie geen iPad
Op de terugweg vroeg moeder Gwenn zich hardop af of de jongens het ook langer vol zouden houden zonder hun iPad. "Ze kwamen toen met het idee om het de hele meivakantie vol te houden", vertelt de trotse moeder. "Ik vind het zo mooi dat dit vanuit de jongens zelf komt. Wij verplichten ze nergens toe."

Volgens Gwenn viel het overigens mee met de 'schermverslaving' van haar zoontjes. "Meestal een paar uur per dag. Als ze niet wisten wat ze konden doen, pakten ze de iPad. Dat is nu écht anders."

En nu dagen de jongens dus alle kinderen van Nederland uit om mee te doen aan hun #NoGameChallenge. Want moeilijk is het niet zeggen ze. Jelle: "Buitenspelen is veel leuker want je wordt er creatief van en leert andere kinderen kennen."

Tips
En voor al die kinderen die het wél moeilijk vinden hebben de mannen nog wel wat tips. Benieuwd naar die tips? Kijk dan de video hieronder.