Levenslange schorsing voor voormalig Willem II-speler Ibrahim Kargbo

24 april 2019 om 19:30
nl
Ibrahim Kargbo heeft zijn laatste wedstrijd als voetballer gespeeld. De FIFA heeft de voormalig speler van Willem II voor het leven geschorst. Volgens de wereldvoetbalbond heeft hij nauwe banden met de beruchte matchfixer Wilson Raj Perumal. De middenvelder werd in Nederland eerder al beschuldigd van matchfixing.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Volgens de FIFA heeft de schorsing te maken met een poging tot manipulatie van internationale wedstrijden. De voetbalbond geeft niet aan om welke wedstrijden het gaat. Kargbo speelde tussen 2006 en 2010 voor Willem II.

De 37-jarige voetballer, voor het laatst actief voor Dulwich Hamlet - een Engelse club actief op het zesde niveau van Engeland, werd in Nederland beschuldigd van matchfixing. Volgens de KNVB heeft hij geprobeerd een duel met FC Utrecht te manipuleren. Kargbo werd vanwege een gebrek aan bewijs niet vervolgd, maar mag van de KNVB nooit meer een functie in het Nederlandse voetbal uitoefenen.

Wachten op privacy instellingen...

 

Jarenlang onderzoek
"De formele disciplinaire procedure vloeide voort uit een uitgebreid onderzoek naar verschillende international wedstrijden die Wilons Raj Perumal probeerde te manipuleren voor gokdoeleinden", schrijft de FIFA in een verklaring. Het onderzoek duurde meerdere jaren. De afdeling Integriteit deed het onderzoek in samenwerking met de relevante belanghebbenden en autoriteiten.

Kargbo is niet de enige Afrikaanse speler die woensdag bestraft werd door de FIFA. Seidath Tchomogo (Benin) en Hellings Mwakasungula (Malawi) werden ook voor het leven geschorst. Voormalig Keniaans international George Owino Audo kreeg een speelverbod van tien jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.