Video

Eigenaren van afgebrande woonboerderij verliezen alles: 'Vuur sloeg snel om zich heen'

25 april 2019 om 09:59
nl
De brand die donderdagochtend in een woonboerderij in Heukelom uitbrak, heeft het volledige pand verwoest. De eigenaren, die op tijd uit het huis konden komen, zijn echt alles kwijtgeraakt, vertelt hun schoonzoon.
Profielfoto van Tobias van der Valk
Geschreven door
Tobias van der Valk

"Ze hebben niks meer. ID-papieren, bankpassen, alles is weg", aldus de schoonzoon. Zelf was hij niet aanwezig bij de brand, maar een bus van hem stond wel in het huis. "Daar zaten mijn spullen in. Maar dat is nu niet het ergste. Het ergste is dat mijn schoonouders hun hele woonhuis zijn verloren." De schoonzoon is eigenaar van het bedrijf Trend Dance in Oisterwijk, dat licht en geluidsapparatuur verzorgt voor optredens. Hij stond hiermee onder andere op het Intents Festival.

'Alles was van hout'
Het stel werd wakker en dacht aanvankelijk dat er een inbreker binnen was, vertelt hij. Toen ze beneden kwamen zagen ze dat er brand was. "Alles is van hout, dus het vuur sloeg heel snel om zich heen."

Op dit moment is de familie bezig om alles te regelen met de verzekering. "Daar zitten nu nog hele simpele dingen bij, als het regelen van kleding."

Lees verder onder de tweet.

 

Wachten op privacy instellingen...

Volledig afgebrand
De brand ontstond rond vijf uur en verspreidde zich snel. De brandweer was met groot materieel aanwezig om de vlammen te bestrijden, maar kon het gebouw niet redden. Er is vrijwel niks meer van de boerderij over. De overblijfselen werden direct nadat het vuur was geblust gesloopt.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.