Video

'Ze wisten precies wat ze moesten hebben...', eigenaar parfumerie aangeslagen na ramkraak Heesch

26 april 2019 om 07:35
nl
"Ik kreeg rond vijf uur 's nachts telefoon. Dan weet je hoe laat het is..." De eigenaar van de parfumerie en drogisterij in Heesch waar donderdagnacht een ramkraak plaatsvond, is aangeslagen. Zijn zaak aan Het Dorp is veranderd in een grote puinhoop. "De pui ligt eruit, overal liggen kapotte flessen, overal glas..."
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Ik denk dat de daders anderhalve minuut binnen zijn geweest", verzucht de eigenaar van de winkel. "Ze zijn met twee kliko's binnengegaan, ze hebben alles erin gesmeten en zijn er in de auto vandoor gegaan."

Sterke lucht
Ze zijn daarbij niet bepaald voorzichtig te werk gegaan. Diverse stellingen zijn omgegooid en omdat veel flesjes kapot zijn gevallen, hangt er in de winkel vrijdagochtend een sterke parfumlucht.

De daders hebben voor duizenden euro's aan parfum buitgemaakt. "Ze wisten precies wat ze moesten hebben, de dure merken. De planken met de goedkopere parfum sloegen ze gewoon over..."

'Ik was bang'
Bewoners van appartementen boven de winkel werden wakker van de ramkraak. "Ik hoorde de auto twee keer de pui rammen", vertelt een vrouw. "De derde keer waren ze binnen. Ik had het heel goed kunnen zien, maar ik durfde niet te kijken. Ik was bang dat ze een vuurwapen bij zich hadden, dus heb ik me teruggetrokken..."

Volgens haar is alles in korte tijd gebeurd. "Het ging heel snel. Mijn man zag de daders met containers naar buiten komen. Die kieperden ze om in de auto. Daarna smeten ze de containers op de grond en zijn ze met piepende banden weggereden richting Den Bosch."

Seat Leon
Volgens een politiewoordvoerster ging het om drie daders en reden zij in een zwarte Seat Leon.

Agenten doen onderzoek, bekijken camerabeelden en hebben al meerdere getuigen gesproken. "Maar iemand die iets gezien heeft of meer weet, willen we natuurlijk heel graag spreken. En als er mensen zijn die beelden hebben waar de ramkraak of de wegrijdende auto op staat, komen we ook met hen graag in contact."

Tweede keer in maand tijd
Het is al de tweede keer in een maand tijd dat er een ramkraak plaatsvindt in het centrum van Heesch. In de nacht van 31 maart op 1 april was het raak bij de Primera aan de Schoonstraat. Ook hierbij raakte de pui van de winkel raakte zwaar beschadigd en werd de winkel helemaal overhoop gehaald.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!