Parkeren op Eindhoven Airport fors duurder, ruim 67 euro per week

26 april 2019 om 09:19
Foto: ANP.
Foto: ANP.
Wie een weekje op vakantie gaat en de auto op Eindhoven Airport wil laten, zal zich misschien nog even achter de oren krabben. Afgelopen jaar schroefde het vliegveld de parkeerprijzen namelijk flink op.
Profielfoto van Tobias van der Valk
Geschreven door
Tobias van der Valk

Wie de auto een week op Eindhoven Airport wil achterlaten is 67,65 euro kwijt. Een jaar geleden was dat nog 56 euro, zo meldt Vliegveldinfo.nl, dat alle parkeertarieven van vliegvelden die populair zijn bij Nederlanders op een rij zette. Het tarief in Eindhoven steeg met twintig procent kijkend naar de goedkoopste optie die wordt aangeboden.

Wie de auto een week op Eindhoven Airport wil achterlaten is 67,65 euro kwijt. Dat is Parking P5 op Eindhoven. Als je vooraf reserveert betaalt je 66 euro voor acht dagen. Een jaar geleden was je bij de goedkoopste optie nog 56 euro kwijt. Dat was Parking P8 bij Oirschot wat inmiddels niet meer bestaat.


Lang weekend

Ook voor een lang weekend (3 dagen) ben je op de luchthaven flink duurder uit, van 27 euro vorig jaar naar 34,50 euro nu. Met de verhoging van de tarieven is Eindhoven Airport de grootste Nederlandse stijger. In Groningen en Maastricht bleven de tarieven gelijk, en op Schiphol daalden de prijzen zelfs iets. Rotterdam Airport schroefde de tarieven ook op, maar minder fors.

Een woordvoerder van de luchthaven laat weten dat het vliegveld de prijzen ieder jaar indexeert. "Wij zullen ons nooit uit de markt prijzen. Natuurlijk kijken we ook naar welke prijzen andere vliegvelden vragen." Ze wijst erop dat de cijfers een momentopname zijn.

België duurste
Als je de auto een week wil laten staan, ben je nog altijd het duurst uit op de Belgische vliegvelden, met Luik als absolute koploper. In de industriestad ben je een kleine honderd euro kwijt voor een week. De trein of bus is dan een betere optie.

Wil je toch per se met de auto, dan kun je het beste naar Dortmund, daar ben je 32,50 euro kwijt. Voor een weekendje kun je het beste naar Groningen, want daar betaal je 12,50 euro. Als je daar tenminste een rit van drie uur voor over hebt.

Parkeertarieven Nederlandse vliegvelden
1. Amsterdam Airport Schiphol: 50 euro (weekend), 67,50 euro (week)
2. Eindhoven Airport: 34,50 (weekend), 67,65 euro (week)
3. Maastricht Aachen Airport: 35 euro (weekend, 60 euro (week)
4. Rotterdam The Hague Airport: 33,50 euro (weekend), 58,50 (week)
5. Groningen Airport Eelde: 12,50 (weekend), 35 euro (week)

De tarieven zijn een momentopname gemaakt op 9 april 2019. Het werkelijke tarief op moment van lezen kan dus iets afwijken.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...