Waar is dat feestje? Hier vier je Koningsdag als een vorst!

27 april 2019 om 09:30
Tilburg Zingt!
Tilburg Zingt!
Haal de oranje-attributen maar van zolder en trek er op uit! Brabant kleurt oranje en staat op Koningsdag en –nacht weer bol van de festiviteiten. Waar moet je zijn om het verjaardagsfeestje van koning Willem-Alexander te vieren? Neem voor de zekerheid een paraplu mee, want er kan een bui vallen.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Breda
Op het Chasséveld in Breda wordt voor het zesde jaar op rij 538 Koningsdag gehouden. Zoals elk jaar is het op het podium weer een komen en gaan van bekende artiesten, populaire nummers en niet te vergeten een enthousiast publiek. Onder meer Maan, Miss Montreal en het Feestteam staan garant voor een geslaagd festival met ongeveer 40.000 bezoekers.

Den Bosch
De Pettelaarse Schans is voor de gelegenheid omgedoopt tot Kingsland Den Bosch. Vorig jaar werd het feestje in de stad bezocht door zo’n tienduizend ‘koningsgezinden’. Dit jaar staan Nicky Romero, Headhunterz en Yellow Claw op het affiche. Er rijdt een pendelbus tussen het station en het festivalterrein.


Eindhoven
King’s Night& Day Markt is inmiddels een traditie geworden in het centrum van Eindhoven. Maar, zo belooft de organisatie, het festival gaat het publiek verrassen met een nieuwe stijl. Tijdens de Koningsnacht zijn er behalve Q Music Party ook optredens. Niemand minder dan Dries Roelvink trapt om negen uur af. In de binnenstad van Eindhoven hebben verschillende pleinen op het laatste moment vergunning gekregen om overkappingen te plaatsen vanwege de slechte weersvoorspelling.

Wachten op privacy instellingen...

Koningsdag(- nacht) vieren en veilig reizen
Wil jij Koningsdag vieren, een biertje of oranjebitter drinken? Pak dan de bus. Met een speciaal koningsdagticket (5,50 euro) brengt Arriva je op de plek van bestemming. De vervoersmaatschappij zet in heel Brabant extra bussen en nightliners in. Tijdens Koningsdag rijden er geen treinen van en naar Nijmegen. Een vriendengroep uit Boxmeer zet daarom een eigen pendelbus in.

Versierde fietsen
Van oudsher worden met Koningsdag fietsen versierd, waarna de fietsen in optocht door de straten trekken. Het versieren van de fiets is weer populair. In Woudrichem trekken de versierde rossen door de vestingstad. Ook in Bergen op Zoom is zaterdag traditionele fietsenparade te bewonderen.

Wachten op privacy instellingen...