Scoorde Luuk de Jong tegen Willem II? Eredivisie zegt ja, KNVB kijkt nog even

26 april 2019 om 14:14
nl
Niet Michal Sadilek, maar topscorer Luuk de Jong maakte donderdagavond de 2-0 tegen Willem II. Dat vinden PSV en de Eredivisie. De KNVB laat weten nog naar het doelpunt te kijken en dat het dus nog niet officieel is toegekend aan De Jong.
Geschreven door

De Jong schampte de bal met zijn kapsel na een indraaiende vrije trap van Sadilek. Met het blote oog was dit nauwelijks te zien, maar PSV vindt de beelden duidelijk genoeg om bezwaar aan te tekenen.

Wel of niet?
De Eredivisie laat vrijdagmiddag weten dat de goal op basis van beelden al is toegekend aan de Jong, maar een woordvoerder van de KNVB, dat over de toekenning gaat, geeft aan dat dat nogal voorbarig is.

"De naam van Sadilek is ingevuld op het wedstrijdformulier. Dat is leidend bij het toekennen van een goal. Daar is nog niets aan veranderd", legt de woordvoerder uit. "Omdat PSV bezwaar heeft aangetekend, gaan wij het doelpunt nog eens uitgebreid bestuderen."

28ste treffer
Als de Jong de goal krijgt toegekend, wordt dat zijn 28ste treffer van het seizoen. Daarmee komt de goaltjesdief op een comfortabele voorsprong op de nummer twee in het topscorersklassement; Ajacied Dušan Tadic die dit seizoen 24 keer het doel wist te vinden.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.