Koningsdag druilerig van start: schuilend onder paraplu over de vrijmarkt

27 april 2019 om 10:28
nl
Traditiegetrouw vinden er op Koningsdag in bijna alle dorpen en steden vrijmarkten plaats: op een kleedje spullen verkopen die je zelf niet meer nodig hebt. Ondanks het weer waagden dappere verkopers zich zaterdagochtend met hun koopwaar richting het Citycentrum in Veldhoven. Daar ging de OranjeMarkt ietwat nat en treurig van start.
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door

In alle vroegte werden de kleedjes uitgerold en de verkoopwaar vakkundig uitgestald. Een wolkbreuk zorgde echter voor een dipje in het goede humeur: verkopers bleven achter met hun natte spullen. Halsoverkop werden de aangeboden items afgedekt.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Ook in Oisterwijk begon de vrijmarkt, op de Lind, nat. Een regenbui gooide ook daar roet in het eten. Met strategisch geplaatste parasols en door te schuilen onder bomen proberen de 'handelaren' droog te blijven.

In Tilburg kun je op vijf verschillende plaatsen deelnemen aan de Oranjebrunch. Door de regen is de brunch in de Piushaven, die eigenlijk buiten zou plaatsvinden, naar binnen verhuisd. Na het Wilhelmus te hebben gezongen kunnen de bezoekers zich te buiten aan het uitgebreide buffet.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.