Tilburg Trappers volledig gefocust op behalen vierde titel: ‘Was vergeten dat het Koningsdag is’

27 april 2019 om 18:35
nl
Tilburg Trappers speelt zondag een cruciaal duel in Duitsland voor de finale van de play-offs. Het wordt een 'do or die' duel voor de Trappers, want verliezen betekent dat ze voor het eerst in vier jaar geen kampioen zijn van de Oberliga.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Het zijn roerige weken in Tilburg. Er worden genoeg kilometers gemaakt om dat ene doel te bereiken: opnieuw de beste worden van de Oberliga. “We leven een beetje in een bubbel”, zegt Trappers-speler Kevin Bruijsten, terwijl hij met zijn ploeg onderweg is naar Landshut, zo'n 70 kilometer ten noordoosten van München. “Ik keek net op social media en zag dat het Koningsdag was. Dat was ik even vergeten, omdat ik alleen maar gefocust ben op de wedstrijden.”

Trappers-speler Kevin Bruijsten:

Afgelopen vrijdag verloor de Tilburgse ijshockeyclub in eigen huis met 3-2 van EV Landshut, waardoor de stand in de best-of-five om het kampioenschap op dit moment 2-1 is in het voordeel van de Duitsers. Ondanks de achterstand blijven de Tilburgers optimistisch. “Ik zit nu hier in de bus en zie veel ontspannen en lachende gezichten, wij hebben er echt nog geloof in”, zegt Bruijsten, de maker van een van de doelpunten vrijdag.

“We weten dat we ze kunnen pakken. Ons spel was beter, dat geeft ons veel vertrouwen”, vervolgt Bruijsten. Het is zondag erop of eronder voor Trappers, maar van spanning is nog geen sprake bij Bruijsten. “Ik ben wel redelijk nuchter en zie dit gewoon als een wedstrijd die we moeten winnen. Niet meer en niet minder.”

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Geld niet inzetten
Brabants Dagblad-jounalist Max van der Put volgt de Trappers het gehele seizoen en ziet een ongekend spannende finale. “Landshut is de sterkste tegenstander die de Trappers hebben gehad in de afgelopen vier jaar. En mede daardoor zal het lastig worden om opnieuw kampioen te worden. Ik zou mijn geld er niet op durven te zetten.”

Trappers mogen niet promoveren en daardoor is Landshut al zeker van promotie, of ze de finale winnen of niet. “Dat kan dan wellicht nog een voordeel zijn voor de Trappers”, erkent Van der Put. “Maar Landshut zal het dolgraag in eigen huis af willen maken.”

Journalist Max van der Put over kansen De Trappers voor nieuwe titel:

Man in vorm
Alleen een overwinning telt zondag voor de Tilburgers en dat besef is er maar al te goed bij Bruijsten. “Ik hoop dat we zondag winnen, zodat we dinsdag in Tilburg de titel kunnen pakken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!