Michael van Gerwen wint finale German Darts Open wel overtuigend

29 april 2019 om 00:09
nl
Michael van Gerwen uit Vlijmen heeft de German Darts Open op zijn naam geschreven. In de finale was Mighty Mike een klasse apart: de als tweede geplaatste Brit Ian White kwam er amper aan te pas: 8-3. In de voorgaande ronden kroop Van Gerwen juist enkele malen door het oog van de naald.
Geschreven door

De winst leverde hem ongeveer 29.000 euro op; White hield een kleine 11.500 over aan de ongelijke strijd. Voor 'MVG' was het zijn 31e titel op de Europese Tour.

Wachten op privacy instellingen...

De weg naar de finale was erg zwaar. Zo won hij in de halve-eindstrijd van het toernooi in het Duitse Saarbrücken met 7-6 van Dave Chisnall. Zijn Engelse opponent liet vier matchdarts liggen. De wereldkampioen scoorde een gemiddelde van 105 en bleef voor de 24e keer op rij ongeslagen.


Wachten op privacy instellingen...

 

 

Eerder moest Van Gerwen tegen Nathan Aspinall tot het gaatje. Hij gooide een gemiddelde van 107,4, maar moest wel een matchdart van de Brit overleven. Uiteindelijk won hij met 6-5.

Wachten op privacy instellingen...

Titanenstrijd
Van Gerwen kwam zover na een titanenstrijd in de kwartfinale tegen Raymond van Barneveld. De Nederlandse grootmeesters maakten er een spannend duel van waarin Van Gerwen het beste tot het laatst bewaarde. Met een finish van 114 in de beslissende leg trok hij de partij met 6-5 naar zich toe.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.