Video

Bejaarde vrouw (79) zwaargewond na aanrijding in Breda, politie geeft beelden vrij van doorrijder

29 april 2019 om 11:55
nl
De vrouw die zondagavond werd aangereden op de Hamdijk in Breda is zwaargewond. Dat laat de politie maandagochtend weten. De 79-jarige vrouw stak rond elf uur met haar rollator de Hamdijk over, toen een automobilist haar op het voetpad raakte.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De bestuurder reed na de aanrijding door, zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. De vrouw brak bij de aanrijding haar heupen en ze heeft een breuk in haar oogkas. Ze heeft veel bloed verloren en is voor verdere behandeling naar de intensive care gebracht. Ze was na de aanrijding wel bij kennis, maar niet goed aanspreekbaar.

'De vrouw vloog de lucht in'
De beelden van het ongeluk zijn aan de politie gegeven door buurtbewoner Peter Dudok. Hij heeft de installatie aangeschaft vanwege de veiligheid. "Mijn vrouw had in de gaten dat er een ongeluk was gebeurd en is gaan kijken. Ze is teruggekomen en stuurde me die kant op omdat er iemand gewond was geraakt", vertelt Dudok die verpleegkundige is. Bij het ongeluk aangekomen was de vrouw door omstanders al op een bankje gezet. "Toen ambulance kwam ben ik terug naar binnen gegaan en hebben collega's het overgenomen."

Eenmaal thuis keek Peter de beelden terug en zag toen pas dat er ook een auto bij het ongeluk was betrokken. "De vrouw was niet gestruikeld maar aangereden door een auto", vertelt Peter. "De vrouw kwam uit de flat bij haar dochter en stak over naar de bushalte om naar huis te gaan." Op de beelden is te zien dat de bestuurder op de andere weghelft terechtkomt en tegen de vrouw botst.

Glassplinters
"De vrouw vloog de lucht in en werd een stukje meegesleurd", laat een politiewoordvoerder weten. "De automobilist stuurde vervolgens naar rechts, reed een stukje door, stopte naast een andere auto en leek even contact te hebben met de inzittenden daarvan. Daarna reed de bestuurder door in de richting van de Groenedijk." Dudok: "Ik hoop dat de bestuurder zich meldt bij de politie en een goed verhaal heeft, maar dat verwacht ik niet. Ik hoop dat ik het slachtoffer nog een grote bos bloemen kan gaan brengen."

Bekijk het verhaal van getuige Peter Dudok en lees daarna verder:

De politie laat weten dat de auto aan de voorkant beschadigd is. "Er zijn glassplinters op de plaats van de aanrijding gevonden. Mogelijk wordt de auto aangeboden voor reparatie."

Vanwege de ernst van het ongeluk heeft de officier van justitie besloten de camerabeelden van de aanrijding direct vrij te geven. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Bureau Brabant besteedt maandagavond ook aandacht aan deze aanrijding. In de uitzending zijn beelden van de aanrijding te zien, gemaakt door een camera in de buurt.
Kijkers wordt gevraagd of ze de auto herkennen en of ze weten wie hier zondagavond in reed.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.