IJverige agent spoort telefoondieven op, leent fiets en houdt dader aan

29 april 2019 om 13:43
nl
Politieagent Ron had baliedienst tijdens Koningsnacht toen hij de ene na de andere melding binnenkreeg van gestolen telefoons. Door middel van een app zocht hij de dieven op en zo konden vier mannen aangehouden worden, die bij elkaar zeven telefoons hadden gestolen. Een van hen bleek in de buurt van het politiebureau te lopen. Ron sprong op een fiets en ging achter de verdachte aan. Die man kon vervolgens een nachtje logeren op het politiebureau.
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door

Ron gebruikte een speciale app voor het opsporen van de gestolen telefoons. Een aantal daarvan bevond zich op dat moment in het centrum van Eindhoven. Collega's op straat hielden vervolgens drie verdachten aan die zes telefoons bij zich hadden die niet van hun waren. En dat succes smaakte Ron naar meer.

Op de fiets
Later die avond meldde zich een jongen met zijn vader die ook aangifte wilde doen van diefstal van zijn mobiel. Wederom gebruikte Ron de app om de dader te vinden, die op dat moment vlakbij het politiebureau bleek te lopen. De agent trok een sprintje in de richting van de verdachte maar de afstand bleek te groot, dus leende hij de fiets van een voorbijganger.

Op het 18-Septemberplein haalde de agent de man in. De jongen en zijn vader waren de agent gevolgd en belden naar de gestolen telefoon. Vervolgens hoorden zij een bekende ringtone uit de broekzak van de verdachte komen. Deze man werd aangehouden en mocht een nachtje logeren op het politiebureau.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.