Video

Burgemeester Depla is trots op Virgil van Dijk: 'Hij is vooral een mooi mens'

29 april 2019 om 19:11
nl
Paul Depla, burgemeester van Breda, is apetrots op Virgil van Dijk. De Bredase voetballer is uitgeroepen tot PFA Players' Player of the Year. "Hij is een prachtig voorbeeld: niet arrogant en dienend."
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door

In de hal van het gemeentehuis hangt een vest van Tiësto, een plak van het Europese vrouwenvoetbal en een boek van Hardwell; stuk voor stuk Bredase trots. "Daar hoort eigenlijk nog het shirt van Van Dijk bij", vertelt burgemeester Depla. "Ik ben ontzettend trots: hij is de beste speler uit een van de mooiste competities van de wereld."

Stap voor stap
Van Dijk heeft volgens Depla de carrière van een doorzetter. Zo is hij ooit begonnen bij WDS, ging vervolgens naar Willem II, RKC, FC Groningen, Celtic, Southampton en toen kwam hij uiteindelijk bij de prachtclub Liverpool uit. "Hij is niet Frenkie de Jong, die op 21-jarige leeftijd al voor veel geld naar Barcelona gaat. Virgil heeft zijn doel stap voor stap bereikt."

De burgemeester noemt Van Dijk een goed voorbeeld voor andere voetballers. "Hij is niet arrogant, dienend, rustig en heeft oog voor zijn medemens. Zo hielp hij een scheidsrechter tijdens het Nations League-duel tussen Duitsland en Nederland. De Roemeense scheidsrechter, Ovidiu Hategan, barstte in tranen uit omdat zijn moeder net was overleden. Van Dijk is niet alleen een geweldige voetballer, maar ook een mooi mens."

Wachten op privacy instellingen...

Naar NAC
Stiekem hoopt Depla dat Van Dijk Breda in zijn hart heeft zitten. "Het zou natuurlijk fantastisch zijn als hij in de halve finale van de Champions League, tegen Barcelona, met zijn 076 shirt aan het veld oploopt. Of dat hij aan het einde van zijn carrière nog even bij NAC komt spelen natuurlijk!"

Van de F-jes naar Liverpool
Rik Kleijn was de eerste trainer van Virgil van Dijk, die bij WDS'19 binnenkwam bij de F-jes. "Hij was te groot en te sterk voor dat team, dus mocht hij meteen door naar de E-tjes", vertelt Kleijn. "Hij viel toen al op. Wel een beetje sluimerend moet ik zeggen; het was een ruwe diamant. Maar als je die dus goed slijpt, krijg je een goede speler."

Kleijn kan zich vinden in de opmerking van burgemeester Depla. "Hij was vroeger ook al een bescheiden, sympathieke jongen. Behalve op het veld; dan stond hij zijn mannetje. Maar wel op een sportieve manier: geen poespas en zonder kapsones. Hij is een lieve jongen, die mensen graag helpt."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.