'Mijn vrienden snappen er niks van, maar het is mijn droom!’ Jesse (14) wil molenaar worden - Omroep Brabant
Video

'Mijn vrienden snappen er niks van, maar het is mijn droom!’ Jesse (14) wil molenaar worden

30 april 2019 om 16:18
nl
Jesse uit Roosendaal wist het al op zeer jonge leeftijd. Hij wil molenaar worden. “Toen ik twee was, ben ik met m’n moeder voor het eerst bij een molen gaan kijken. Toen ben ik meteen gegrepen.” Jesse leert het vak van Niek van Eekelen op molen De Hoop in de wijk Kroeven in Roosendaal.
Profielfoto van Floyd Aanen
Geschreven door
Floyd Aanen

Op zaterdag 11 mei en zondag 12 mei is het Nationale Molendag in Nederland. “Ja dan ben ik zeker bezig bij de molen. Samen met Niek. Mijn vrienden snappen er niks van, maar het is mijn droom!"

Social media
“Iedere dag dat ik hier ben maak ik foto’s en schrijf ik een tekstje. Dat zet ik dan op mijn account op Facebook en Instagram: ‘Molens van Roosendaal’.” Jesse neemt zijn taak als ambassadeur, net als zijn opleiding heel serieus. “We hebben twee prachtige molens in Roosendaal. Ik hoop dat het wat meer in beeld komt bij de Roosendalers.”

Wachten op privacy instellingen...

Molenaar
Molenaar Niek zorgt dat Jesse er klaar voor is. “Hij doet het hartstikke goed en gelukkig neemt hij ook dingen van mij aan”, zegt Niek. “Ik ben 59 jaar oud en al 34 jaar molenaar en je moet kijken naar de toekomst en het vak overdragen.”

Het duurt nog even voordat Jesse zich officieel molenaar mag noemen. “Op m’n achttiende mag ik examen doen dus dat duurt nog vier jaar.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.