Video

Arjan Swinkels is een week 'vrij dronken' als KV Mechelen en Willem II beker winnen

30 april 2019 om 20:13
nl
In het seizoen dat Willem II voor het laatst een bekerfinale speelde maakte Arjan Swinkels zijn debuut bij de Tilburgse club. De finale keek hij als fan, in het stadion. Zondag zit hij weer in De Kuip, als fan van Willem II. Maar woensdag speelt hij eerst zelf een bekerfinale met KV Mechelen. Het kan een hele mooie week worden voor de verdediger uit Moergestel.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Woensdag 1 mei staat Swinkels om halfdrie aan de aftrap bij de bekerfinale tussen KV Mechelen en AA Gent. Een paar dagen later stapt hij als fan van Willem II in de bus naar Rotterdam. Voor welke finale is er meer stress? "Spannender vind ik mijn eigen bekerfinale, om die te spelen."

"Alleen zenuwachtiger ben ik bij Willem II. Daar heb ik geen invloed op en kan ik niets meer bepalen. Op het veld, zeker na de warming-up, valt spanning wel weg. Op de tribune is dat heel iets anders", aldus Swinkels.

Tekst gaat verder onder de video.

Feest
Swinkels hoopt natuurlijk op twee overwinningen. Te beginnen in België, het moet zijn mooiste voetbalmoment ooit worden. "Je kan maar twee echte prijzen pakken. Promotie is leuk, maar op het hoogste niveau kun je alleen kampioen worden of de beker pakken. Kampioen ga ik nooit worden. De beker is die andere prijs. Daar heb ik nu een kans op. Als we die winnen, zal dat een absoluut hoogtepunt zijn."

De beker winnen zou een absoluut hoogtepunt in mijn carrière zijn

Dat gaat gevierd worden ook, net als een eventuele bekerwinst van Willem II. Een dubbele zege zou ultiem zijn. "Laten we het hopen. Dan is het vanaf woensdag tot en met maandag aan een stuk feest en vrij dronken zijn", zegt Swinkels lachend.

Favoriet
Swinkels had in zijn Willem II-tijd Klaas-Jan Huntelaar eens als directe tegenstander. De spits speelt nu weer bij Ajax en zou - waarschijnlijk als invaller - minuten kunnen maken. De Amsterdammers zijn favoriet. "Maar kans heb je altijd."

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Zo gaat hij zijn eigen bekerfinale ook in. KV Mechelen speelde dit seizoen op het tweede niveau van België en heeft al zes weken geen officiële wedstrijd gespeeld. "Gent is een ploeg die speelt voor het kampioenschap. Gent is de favoriet. Alleen ik geef onszelf wel een goede kans om te winnen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.