Gemeentehuis Sint Anthonis verandert in danszaal na sluiting dorpshuis

1 mei 2019 om 16:03
Het gesloten dorpshuis waar nu niets te beleven is
Het gesloten dorpshuis waar nu niets te beleven is
Wie woensdag een paspoort of rijbewijs kwam ophalen in het gemeentehuis van Sint Anthonis kwam terecht in een grote danszaal. De ouderen van de countryline dansgroep uit Sint Anthonis hadden hun toevlucht gezocht tot de hal van het gemeentehuis. Dat gebeurde, omdat MFA Oelbroeck, ofwel het dorpshuis, plotseling dicht is door ruzie tussen de gemeente en het bestuur.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Marga Cuppen van de countryline dansgroep kon haar ogen bijna niet geloven toen ze maandag voor een gesloten deur van Oelbroeck stond. Zonder aankondiging was het plotseling dicht. De dansers, staan, net als andere verenigingen, in de kou. Marga liet het er niet bij zitten en stapte naar de burgemeester. Die gaf de ouderen toestemming om in de hal van het gemeentehuis te dansen.

Wachten op privacy instellingen...

Gladde vloer
Dansen in het gemeentehuis bevalt de meeste ouderen prima. Ook het personeel bij de receptie kijkt geamuseerd toe. Muziek en dans, de zeventig en tachtig plussers bewegen de beentjes nog soepel. Een vrouw heeft wel een puntje van kritiek. "De vloer is te glad, die is in het dorpshuis beter". Dat dorpshuis is inmiddels uitgestorven. Op de deur hangt een briefje met de mededeling dat het gesloten is.

Vrijwilligers en het bestuur van Oelbroeck zijn opgestapt, omdat de gemeente een extern bureau wil inschakelen om het dorpshuis te gaan runnen. Ook voelen ze zich geschoffeerd door het college van Burgemeester en Wethouders en een ambtenaar. Ondertussen balen de ouderen van de countryline dansgroep wel dat hun vaste dansstek is gesloten. "Maar je kan er toch niets aan doen", is de reactie van de meeste ouderen.


Na het weekend weer open
Burgemeester Marleen Sijbers van Sint Anthonis verwacht dat de overlast door de tijdelijke sluiting van korte duur zal zijn. “We gaan proberen dat het dorpshuis na het weekend weer open kan, zodat de activiteiten die daar gepland waren weer door kunnen gaan. Tot maandag moeten we er even praktisch mee omgaan. Zoals we bijvoorbeeld al hebben gedaan met het dansen in de hal van ons gemeentehuis.”

Wachten op privacy instellingen...