Olcay Gulsen maakt de overstap van RTL naar Talpa

3 mei 2019 om 09:11
nl
Olcay Gulsen gaat bij Talpa aan de slag. De Waalwijkse maakt de overstap van RTL naar het mediabedrijf van John de Mol.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

Als deskundige is ze sinds 2014 te zien bij RTL Boulevard. Sinds het faillissement van haar moederbedrijf SuperTrash is Gulsen ook actief als verslaggever.

Ze presenteerde ook het programma Beter Laat Dan Nooit waarin ze met Barry Stevens, Willibrord Frequin, Peter Faber en Gerard Cox door Zuidoost-Azië trok. In 2018 was ze finalist bij Wie is de Mol? Daar verloor ze de finale van Ruben Hein.

'Ik kon geen nee zeggen'
Gulsen maakt haar debuut bij Talpa met een programma over huiselijk geweld. De nieuwe serie is vanaf komend najaar te zien bij SBS6, maakte Talpa vrijdag bekend. Olcay, die zelf als kind te maken had met huiselijk geweld, tekende vrijdag een contract van drie jaar.


"Talpa heeft mij een fantastisch programmapakket voor de volgende drie jaar aangeboden waar ik geen nee tegen kon zeggen. Ik verheug mij op een heel spannende periode", zegt de presentatrice over haar nieuwe baan. "Talpa geeft mij de mogelijkheid de programma’s te mogen doen die altijd op mijn verlanglijstje stonden."

'Verrijking voor Talpa'

Wat voor shows de presentatrice verder gaat maken, is nog niet bekend. "We gaan de komende tijd met Olcay bekijken welke programma’s we voor en met haar kunnen bedenken", zegt Marco Louwerens, directeur televisie van Talpa Network.

"Ik geloof dat we met Olcay veel kanten op kunnen. Zo is ze nu bezig met de ontwikkeling van een programma over huiselijk geweld, waar zij zelf helaas als kind mee te maken heeft gehad. Het is belangrijk voor ons om ook dit soort maatschappelijke thema’s te behandelen. Ik zie Olcay ook in dit opzicht als een verrijking voor Talpa.”

Faillissement van SuperTrash
In 2018 kwam naar buiten dat haar bedrijf SuperTrash failliet was. Gulsen mocht enkele weken voor het faillissement van het modemerk het pand van het bedrijf niet meer in, dat ze zelf had opgericht. Ze had geprobeerd de reparatie van haar privéauto á 18.000 euro zakelijk te declareren. Dat blijkt uit een reconstructie van RTL Z van het faillissement, op basis van documenten en gesprekken met vier ex-werknemers.

Volgens RTL Z wil Gulsen de vreemde facturen niet toelichten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.