Duif 'over straat geschopt' in uitgaansgebied, vogel overleeft mishandeling niet

3 mei 2019 om 11:16
nl
De Dierenambulance Brabant Noord-Oost is geschokt door een incident met een duif in Grave. De vogel is daar woensdagavond zwaar mishandeld in het uitgaansgebied. Volgens de melder werd de duif ‘over straat geschopt’. Het dier was niet meer te redden en de dierenarts heeft het laten inslapen.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Een medewerker van de dierenambulance laat vrijdag weten dat het dier de mishandeling niet heeft overleefd.

Omstanders
Een omstander belde donderdagavond eerst de lokale Dierenambulance, maar die was niet bereikbaar. Hij belde vervolgens de politie en de regionale Dierenambulance. “Normaal verwijzen wij bij een mishandeling door naar de politie, omdat wij alleen een dier kunnen vervoeren. Maar in dit geval ging het om een duif die zich bevond tussen het uitgaanspubliek in het stadje Grave”, schrijft de Dierenambulance op Facebook.

Volgens personeel van de ambulance bekommerde een omstander zich daar om de vogel. “Wij hebben de duif van een omstander overhandigd gekregen. Helaas had het dier zijn vleugel ernstig verwond en is het direct naar de vogelopvang gebracht waar het dier is geholpen", aldus de medewerker.

Tips?
De Dierenambulance hoopt dat mensen iets gezien hebben. "Mocht u weten wie de dader is, dan kunt u contact opnemen met de politie", staat op Facebook. Volgens de medewerker hebben ze al een aantal bruikbare tips van het uitgaanspubliek ontvangen. De politie laat aan Omroep Brabant weten dat tips en informatie altijd welkom zijn.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.