Video

De liefde voor Willem II gaat door de maag: van kampioensbal tot Willem II-gebak

3 mei 2019 om 18:33
nl
De cupkoorts in Tilburg begint steeds grotere vormen aan te nemen. Vooral bij de plaatselijke middenstand is het een komen en gaan van creatieve ideeën. In de vitrines liggen de komende dagen speciale gebakjes, eclairs en snacks. Voor de liefhebbers van de ‘bruine fruitschaal’ is zelfs een speciale kampioensbal ontwikkeld.
Geschreven door

Kampioensbal
De kampioensbal is een idee van De Jong Food uit Tilburg. Over de inhoud van de snack wil het bedrijf nog niets kwijt. “De presentatie van de snack is maandagavond op het podium tijdens de eventuele huldiging. We hebben de grondstoffen klaarstaan voor zo’n 50.000 ballen."

"Door de organisatie zijn we benaderd om iets leuks te doen rondom een eventuele winst en huldiging na bekerfinale. Toen hebben we in sneltreinvaart deze snack ontwikkeld. De bal wordt pas na de finale geproduceerd”, zegt Koen de Jong van de snackfabrikant. Het bedrijf ontwikkelde in het verleden al een ‘Kuiket’ en een “Kruikenbal’.


Maar wat als Willem II de bekerfinale niet wint? De Jong: “Dan zal er geen huldiging plaatsvinden. Bovendien heb ik dan nog een berg verpakkingsmaterialen en grondstoffen liggen. Daar moet ik dan nog wel een goed doel voor zoeken.”

Wachten op privacy instellingen...

Gebak en worstenbrood
Ook bij bakkerij Floor van Lieshout in Tilburg wordt hard gewerkt om een Willem II-lekkernij in de schappen te krijgen. “Voor onze winkels maken we speciale eclairs en gebak. Op het gebak komen het Willem II-logo en de KNVB-beker. Uiteraard wordt alles met chocolade en slagroom afgewerkt”, beschrijft Floris van Lieshout.

Van Lieshout: “We dragen Willem II al jaren een warm hart toe en zijn ook sponsor.” Het bedrijf gaat zondag ook met de bus naar Rotterdam. En hoe kan het anders? “Voor in de bus maken we ook nog een worstenbroodje met een Willem II-look, een limited edition. Die komen niet in de winkel te liggen."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.