Duncan Laurence verkoopt meer dan 40.000 streams van Arcade en gaat met gouden award naar huis

HILVERSUM - Of hij 18 mei het Eurovisiesongfestival wint, weten we nog niet. Maar zanger Duncan Laurence heeft in ieder geval al een gouden award binnen. Hij heeft namelijk meer dan 40.000 streams van zijn nummer ‘Arcade’ verkocht.

De zanger uit Tilburg gaf zaterdag nog één keer een concert in Nederland voordat hij naar Tel Aviv vertrekt waar hij Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Na zijn optreden van zaterdag in podium De Vorstin in Hilversum, ontving Duncan de gouden award van Smart Records/Universal Music Group uit handen van Daniël Dekker, de presentator van AVROTROS die hem samen met Ilse DeLange ontdekte voor het songfestival.

Bookmakers
Als we de bookmakers mogen geloven, neemt Duncan binnenkort ook de grote prijs van het Eurovisiesongfestival mee naar huis. De Tilburgse zanger staat al wekenlang op de eerste plaats bij de bookmakers, met een comfortabele afstand tot de nummers twee en drie. Nederland heeft volgens de bookmakers 27 procent kans het Eurovisiesongfestival te winnen, Rusland staat op plaats twee met vijftien procent en Zwitserland op drie met zeven procent.

Op het volgende filmpje leggen we je uit wat de peilingen zeggen over de kansen van Duncan Laurence op het Eurovisiesongfestival:

LEES OOK: Wat zeggen peilingen echt over de kansen van Duncan Laurence op het Eurovisie Songfestival? [VIDEO]