Trechterman in Willem II-tenue gehesen: 'Vanwege bekerfinale en om NAC een trap na te geven'

5 mei 2019 om 09:20
'Big Funnelman' in Willem II-outfit.
'Big Funnelman' in Willem II-outfit.
Het kunstwerk 'Big Funnelman' bij Breda - beter bekend als de 'trechterman' - stond er zondagochtend extra gekleurd op. Het beeld had ineens een katoenen shirt aan, in de clubkleuren van Willem II. De Tilburgse voetbalclub speelt zondagavond de finale om de KNVB-beker, tegen Ajax.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"We hebben de trechterman in een nieuw tenue gehesen om dat wij de bekerfinale spelen in de Kuip", laat een van de daders zondagochtend weten. "En om NAC nog een trap na te geven richting de Keuken Kampioen Divisie." De Bredase club is de aartsvijand van Willem II en bezet de laatste plaats in de eredivisie. NAC kan rechtstreekse degradatie alleen nog ontlopen, als de komende twee duels gewonnen worden en concurrent Excelsior geen punt meer pakt.

Herstellen
Het is niet de eerste keer dat het standbeeld 'Big Funnelman' het 'slachtoffer' is van elkaar uitdagende supporters. Vorig jaar werd het beeld overgeschilderd voor de derby NAC-Willem II. Het kostte 1500 euro om het kunstwerk van Joep van Lieshout te herstellen.

In de middag was het beeld weer ontdaan van het tricolores-tenue. Maar volgens een ooggetuige is het beeld 'niet geheel ongeschonden'.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...