Video

Zo zag en hoorde je songfestivalhit Arcade nog nooit [VIDEO]

5 mei 2019 om 19:49
nl
Tilburger Duncan Laurence staat met zijn nummer Arcade al weken bovenaan in de peilingen als winnaar van het Eurovisie Songfestival. Nu is er een Nederlandse versie gemaakt van het nummer, die misschien wel nét zo goed is. Travestie-artieste Dolly Bellefleur schreef en zingt 'Op de echo van mijn hart'.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Het is inmiddels bijna traditie. Cabaretier en tekstdichter Ruud Douma, beter bekend als Dolly Bellefleur, maakt sinds 2014 elk jaar een alternatieve versie van de Nederlandse inzending voor het liedjesfestijn.

"De nummers komen voort uit mijn liefde voor de Nederlandse taal", vertelt Dolly aan Omroep Brabant. "En uit de heimwee die ik heb naar de tijd dat alle landen bij het Songfestival nog liedjes zongen in hun eigen taal."

Gepest
Dolly vertaalt de nummers nooit letterlijk, maar schrijft een Nederlands nummer op de melodie. In het geval van Arcade liet de tekstdichter zich inspireren door haar kindertijd. "Toen ik de zin van Duncan 'Small-town boy in a big arcade' hoorde moest ik erg denken aan mijn eigen jeugd", vertelt Dolly. "Ik ben toen ontzettend gepest en voelde me heel alleen."

Cadeautje
Wat volgde was een vrije vertaling van Arcade genaamd 'Op de echo van mijn hart'. Dolly zong zelf de tekst in. "Het is een cadeautje voor alle mensen die van het Songfestival houden."

De bijzondere videoclip is gemaakt door beeldend kunstenaar en fotograaf Candide Rietdijk. Voor de clip is de tijdrovende techniek stop-motion gebruikt. De video bestaat helemaal uit foto's die elkaar snel opvolgen.

Bekijk de video 'Op de echo van mijn hart' en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

De cabaretière is erg gecharmeerd van de Nederlandse inzending dit jaar. De gevoeligheid van Arcade is volgens haar ook de kracht van het nummer. "Duncan is er heel open over geweest dat hij ook is gepest. Iedereen kan zijn eigen gevoelens projecteren op zijn nummer. Dat maakt het ook zo universeel."

En voor de liefhebber: Dolly nam twee jaar geleden ook haar eigen versie van Lights and Shadows van OG3NE op.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.