Video

Jordie van der Laan per direct ontslagen bij Telstar omdat hij 'spijbelt' om Ajax te zien spelen

7 mei 2019 om 09:06
nl
Jordie van der Laan is per direct geen contractspeler van Telstar meer. De club uit de Keuken Kampioen Divisie besloot de aflopende verbintenis van de 25-jarige aanvaller uit Cuijk op te zeggen omdat hij had 'gespijbeld'. Van der Laan meldde zich vorige week ziek bij Telstar, maar was vervolgens wel als toeschouwer aanwezig bij het duel van Ajax met Tottenham Hotspur (0-1) in Londen voor de Champions League.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

"Ik besef natuurlijk dat het een heel onhandige actie is geweest'', bekent de voormalige speler van onder meer JVC Cuijk en FC Lienden in de IJmuider Courant. "Ik heb mij ziek gemeld, omdat ik ervan overtuigd was dat ik geen vrij zou krijgen van de training."

'Geringe kans om in te vallen'
Hij vervolgt: "Bij deze beslissing heb ik meegenomen dat wij met Telstar nergens meer voor speelden en ikzelf gezien het aantal speelminuten in de afgelopen periode slechts een geringe kans had om vrijdag in te vallen tegen Jong PSV. In elk ander geval zou ik absoluut niet naar Londen zijn gegaan.''

Volgens Van der Laan heeft hij de clubleiding alsnog tijdig laten weten dat hij niet ziek was, maar in Londen zat. Bij terugkeer werd niettemin besloten vroegtijdig uit elkaar te gaan.

'Staat niets meer op het spel'
Aan Omroep Brabant vertelt Van der Laan dinsdagmorgen dat hij nu wel wel gemengde gevoelens heeft over wat er is gebeurd. "Ik had niet verwacht dat het zo uit de hand zou lopen. Dinsdag kwam ik niet opdagen op de training en dat viel toch wel op. Maar in een gesprek met Telstar was afgesproken dat dit niet naar buiten zou komen."

Van der Laan benadrukt dat Telstar nergens meer voor speelt en hij daarom had besloten om zich ziek te melden. "Er staat niets meer op het spel dus het maakt toch niet meer uit."

'Ben toch vrij'
Op Twitter liet Van der Laan weten dat hij nog op zoek is naar een kaartje voor het duel van Ajax en Tottenham Hotspur in Amsterdam. "Ik verdien nu toch wel een kaartje voor de wedstrijd van woensdag? Ben tenslotte toch vrij." En dat heeft gewerkt.

Journalist Menno Pot bood maandagavond aan om de speler mee te nemen in ruil voor een rondje bier en daar Van der Laan graag op in. Aan de IJmuider Courant bevestigt de voormalige speler van Telstar dat hij met Pot naar de wedstrijd zal gaan.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.