Video

Zelfs een plaatselijke artiest gaat onder de hamer bij veiling van Kozakken Boys

7 mei 2019 om 20:24
nl
Het is geen loterij, het is geen bingo en draaien aan een rad is het ook niet, maar bij Kozakken Boys in Werkendam organiseren ze vrijdag wel een veiling. De opbrengst gaat voor een deel naar Kika en voor een deel naar de club zelf. Topstuk van de veiling is een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong van Ajax.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Voorzitter Henk de Goeij gaat zelf ook meebieden op het shirt van de Ajax-vedette, maar hij lijkt niet de enige te zijn. Heel Werkendam wil dat ding wel hebben. “Het shirt van Frenkie is toch wel het gesprek van de dag onder de voetballiefhebbers hier. We hebben dat shirt gekregen via bemiddeling van een familielid, dat hier vroeger teammanager was. Het is het topstuk van de veiling, maar er zijn nog meer spullen waar voetballiefhebbers echt hebberig van worden.”

Goede doel en clubkas
Het organiseren van een veiling voor het goede doel en om de clubkas te spekken, is een ontwikkeling die je meer en meer ziet bij voetbalclubs. Bij Kozakken Boys gaat een deel van de veilingopbrengst naar Kika en een ander deel naar allerlei projecten binnen de club. “We hopen tussen de 40.000 en 50.000 euro binnen te halen, maar dromen van het dubbele”, zegt De Goeij.

Ruim 250 spullen
Onder de hamer gaan vrijdag ruim 250 spullen, waaronder een shirt van Feyenoord, FC Utrecht en een gesigneerd shirt van Dennis Bergkamp. Een voetbalreis naar Barcelona komt ook onder de hamer, maar bieden kan ook op een luxe verblijf in een skybox. Je auto laten wassen door de voorzitter, mits genoeg geboden, kan ook. In Werkendam gaat alles onder de hamer.

Bieden kan ook op Willem.
Willem de Jong wordt ook geveild. “Dat is een plaatselijke artiest”, verduidelijkt De Goeij, “Je kunt bieden op Willem, als je een winnend bod uitbrengt dan komt hij een privéconcert bij je geven."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.