Oorlogsmonument in Woudrichem is al weken in duister gehuld

8 mei 2019 om 10:47
De verlichting van het oorlogsmonument is kapot.
De verlichting van het oorlogsmonument is kapot.
Het oorlogsmonument in Woudrichem is al weken in het duister gehuld. De vier schijnwerpers rond het monument, waar vorige week ook de plaatselijke dodenherdenking werd gehouden, zijn kapot of uitgeschakeld. Niet alleen de gemeente Altena was hier niet van op de hoogte, ook het comité dat de dodenherdenking in Woudrichem organiseert wist van niets.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Niemand weet hoe het kan dat de schijnwerpers niet werken. En het blijft ook een raadsel hoe het kan dat het niemand is opgevallen dat de lichten het niet doen. Een voorzichtige verklaring is dat het nog licht was tijdens de herdenking en dat het daarom niemand is opgevallen. Zowel de gemeente Altena als het comité oppert deze mogelijkheid.


'Het heeft prioriteit'
De gemeente Altena gaat woensdag nog aan de slag om de duisternis rond het monument te verhelpen. “Het heeft prioriteit en er gaat een aannemer naar toe om dit te verhelpen”, zegt een woordvoerster van de gemeente.

 

De kans is dus groot dat na de dagen van herdenken en het vieren van de vrijheid de schijnwerpers bij het oorlogsmonument in Woudrichem weer heel snel aangaan.

Wachten op privacy instellingen...