Overvaller van snackbar krijgt na vijf jaar spijt en meldt zich

9 mei 2019 om 08:50
nl
Een 21-jarige man uit Eindhoven meldde zich dinsdag na bijna vijf jaar op het politiebureau voor een overval. Dit heeft de politie donderdag bekendgemaakt. De man gaf volgens de politie aan ‘spijt te hebben van zijn daad’. Daarom besloot hij zich na al die jaren te melden. Toen hij de overval pleegde was hij zestien.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De man vertelde betrokken te zijn bij een gewapende overval op een cafetaria aan de Cederhoutstraat in Helmond in november 2014. Bij de overval werden twee medewerkers van de snackbar bedreigd met een mes door twee mannen met bivakmutsen. De twee gingen er met een geldbedrag vandoor.

De zaak in Helmond heeft inmiddels een nieuwe eigenaar. De politie heeft contact gehad met de voormalig eigenaar. Hij reageerde volgens een woordvoerder opgelucht dat er na zoveel jaar iemand is opgepakt voor de overval. "En hij gaat zijn personeel van toen ook nog op de hoogte brengen van het goede nieuws."

Meest verbaasd
Donderdag laat de voormalig snackbareigenaar aan Omroep Brabant weten dat hij inmiddels contact met hen heeft gehad. Het meest verbaasd waren ze volgens hem nog over de jonge leeftijd van de overvaller, destijds zestien jaar dus.

Tweede overvaller wordt nog gezocht
Het politieonderzoek leidde niet tot aanhoudingen. De man uit Eindhoven die zich dinsdag meldde zit vast en wordt verhoord.

De recherche doet nog onderzoek naar de tweede verdachte.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.