Man zou voetbalschool als dekmantel gebruiken om kinderen te benaderen

9 mei 2019 om 10:15
nl
Een man die zegt dat hij een voetbalschool runt, heeft deze week kinderen in onder meer Lieshout benaderd. Hij zou ook andere bedoelingen hebben, zo waarschuwt de voetbalvereniging ELI in Lieshout. De club heeft haar leden en hun ouders gewaarschuwd. Ook bij Sparta '25 in Beek en Donk is iets vergelijkbaars gebeurd, al is het niet helemaal duidelijk hoe de kinderen zijn benaderd. Net als in de buurt van VV Nijnsel. Ook hier wordt gewaarschuwd voor de man.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Het advies is niet in te gaan op zijn avances. De man noemt zich Rob de Vleer wat ook de naam is van zijn voetbalschool.

Clubs gewaarschuwd
Hij zou de afgelopen dagen in Nijnsel meer dan één kind hebben gepolst. In Lieshout gaat het vooralsnog om een pupil. ELI heeft de andere clubs in de gemeente Laarbeek op de hoogte gebracht van de vermeende toenaderingspogingen. ELI-voorzitter Marco de Beer wist niet dat dit verhaal ook in Nijnsel speelt.

De politie is bezig met een onderzoek. Een woordvoerder: "We zijn bekend met de signalen over de vermeende voetbalschool die voetballertjes benadert. We zijn druk bezig te achterhalen wie daar achter zit en wat de intenties van die persoon zijn. Er is nog géén sprake van een onderzoek naar een pedofiel. We vragen mensen zich te melden met informatie en natuurlijk ook te melden als hun kind benaderd is. Hoe meer info hoe beter. Ten slotte adviseren we ouders vooral om het gesprek met hun kinderen aan te gaan dat ze nooit zomaar met een onbekende in zee moeten gaan en altijd hun ouders moeten informeren als ze benaderd worden."

Politie kent één geval
De zegsman bevestigt dat bekend is dat 'de voetbalschool' een jeugdlid van ELI heeft gepolst. Hij is nog niet officieel op de hoogte van het feit dat ook in de gemeente Meierijstad, waar Nijnsel onder valt, een aantal voetballers zou zijn benaderd. Op internet is niets terug te vinden over 'Voetbalschool Robert de Vleer'.

Lambert Verhoeven is secretaris van VV Nijnsel. Volgens hem gaan clubs en ouders er vanuit dat mensen van voetbalscholen te goeder trouw handelen wanneer ze op zoek zijn naar deelnemers. Normaal gesproken, zo zegt hij, is er ook niets aan de hand. Hij betreurt het wanneer medewerkers van voetbalscholen van onbesproken gedrag lijden onder praktijken van lui met verkeerde bedoelingen.

Verhoeven beaamt dat het lastig is om te achterhalen wie verkeerde dingen van plan zou(den) zijn. De KNVB zou hierin een rol kunnen spelen, maar ook dat is lastig, omdat vooral in deze tijd van het jaar veel voetbalscholen zich willen profileren om ouders te bewegen hun kinderen te laten inschrijven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.