Video

Zo ziet het drijvende crystal meth-lab in Moerdijk er van binnen uit [VIDEO]

10 mei 2019 om 21:55
nl
Ooit een drijvend drugslab van de binnenkant gezien? Omroep Brabant kreeg vrijdagavond een exclusief inkijkje terwijl de politie het vrachtschip in de Dorpshaven van Moerdijk ontmantelde. In het ruim werd de harddrug crystal meth geproduceerd en dat blijkt een zeer lucratieve aangelegenheid.
Geschreven door

Het scheepsruim is bezaaid met afval. Een enorme rotzooi aan ventilators, dozen, flesjes met chemicaliën, grondstoffen en vaten met onbekende inhoud. Het binnenste van het schip is met schotten opgedeeld in voorraadruimtes en een apart lab waar de crystal meth werd gekookt.

Willem-Jan Joachims, verslaggever van Omroep Brabant: “We mochten van de politie het vrachtruim in, maar het drugslab zelf konden we alleen op een afstand bekijken. Ik zag onder meer pannen waar drugs in worden gekookt. ”

Bekijk hier het filmpje van het crystal meth-lab:

De productie van deze drug is meer dan lonend. De waarde ligt op zo'n honderd euro per gram. Een politieman toont een plastic bakje met 600 gram aan crystal meth ter waarde van 60.000 euro. De politie spreekt van een 'groot lab'. Omdat het vrachtschip op 15 december werd ingeschreven in Moerdijk, is er vermoedelijk voor tonnen, zo niet miljoenen euro's aan drugs op het schip geproduceerd.

Wachten op privacy instellingen...

De politie is nog uren bezig om sporenderzoek te doen en daarna het drugslab te ontmantelen.

Er zijn vier mensen aangehouden. Het gaat om de schipper en drie Mexicanen. Het is de eerste keer dat in Nederland een vrachtschip wordt ontdekt dat dienst doet als drugslab. Agenten van de Dienst Waterpolitie ontdekten het drugslab om 13.20 uur in de Dorpshaven in het afgemeerde vrachtschip.

 

Wachten op privacy instellingen...

Lees verder onder de afbeeldingen

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...


Identiteit
De identiteit van de verdachten wordt onderzocht. Er is een Spaanse tolk bij de verhoren aanwezig. De politie heeft een auto naast het schip in beslag genomen. Deze auto had een Duits kenteken en komt uit Duisburg. Op het schip staat de Duitse stad eveneens prominent vermeld op de achtersteven.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.