PSV verliest van AZ: kampioensdroom voorbij

12 mei 2019 om 14:22
nl
Het sprookje is over en in plaats daarvan houdt PSV een enorme kater over aan de voorlaatste speelronde in de Eredivisie. De Eindhovenaren verzuimden in Alkmaar te winnen van AZ (1-0) en daardoor gaat de landstitel voor 99,9 procent zeker naar Ajax.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Of, óf, Ajax moet aanstaande woensdag onderuit gaan bij De Graafschap terwijl PSV thuis tegen Heracles een monsterscore neerzet. Beide scenario’s lijken hoogst onwaarschijnlijk. De Amsterdammers spoelden de smaak uit de Champions League-gifbeker zondag weg met een zege op FC Utrecht. PSV, ondertussen, ploeterde er in Alkmaar lustig op los en kreeg de gastheer niet onder de duim.

Gejuich
En terwijl de wedstrijd nog maar net onderweg was of er klonk al luid gejuich uit het vak met PSV-supporters. Het vroege doelpunt van FC Utrecht bij Ajax kon de spelers van de regerend kampioen niet zijn ontgaan. Het was niet zo dat ze er onbevangen of vrijer door gingen spelen. PSV voetbalde heel voorzichtig en ook AZ weigerde veel risico te nemen. Het gevolg was een eerste helft zonder echte hoogtepunten.

Voldoende kansen
De tweede helft was veel vermakelijker. AZ, dat nu zeker is van de vierde plaats, begon agressief en zette PSV onder druk. Dat leidde in de 49e minuut tot de openingstreffer. Na geploeter van Pablo Rosario stelde Mats Seuntjens Guus Til in staat van dichtbij te scoren: 1-0. Calvin Stengs had de voorsprong kort daarna kunnen vergroten, maar hij schoot de bal tegen de paal. PSV had minimaal een gelijkspel nodig om de titelstrijd tot woensdag spannend te houden en kreeg via Donyell Malen, Denzel Dumfries én Luuk de Jong een handvol goede kansen. Ook zij konden het feest in Amsterdam echter niet verstieren.

Wachten op privacy instellingen...

 

Hoogtepunten

90. Afgelopen. Over en uit.

79. 4-1 bij Ajax - FC Utrecht. Iets met een olifant en een verhaaltje... Wat kan PSV nog? Zakaria Aboukhlal mag debuteren van Van Bommel en ook Ihattaren is in de ploeg gekomen.

75. En ondertussen bezorgt Huntelaar Ajax een 3-1 voorsprong...

72. Dumfries is de volgende PSV'er met een prima kans. Oud-PSV'er Adam Maher raakte even daarvoor de lat. Al met al geen beste berichten voor iedereen met een PSV-hart.

66. Weer een kans voor Malen en weer wil de bal er niet in.

Wachten op privacy instellingen...

51. En daarna raakt Stengs de paal! PSV kruipt door het oog van de naald en is daarna gevaarlijk via Malen, die een goede kans niet benut.

Wachten op privacy instellingen...

49. Au! AZ komt op 1-0 via Til. Rosario zal er slecht van slapen; zijn balverlies leidde de treffer in. PSV staat voor een enorme opgave om de titelstrijd levend te houden.

Wachten op privacy instellingen...

45. PSV kan nog niet imponeren en heeft al vernomen dat Ajax vlak voor rust op 2-1 is gekomen. De Eindhovenaren laten te weinig zien om kampioen te willen worden, vooralsnog.

Wachten op privacy instellingen...

23. Pablo Rosario met de grootste kans tot nu toe, maar zijn inzet vliegt over.

20. Twintig minuten gespeeld in Alkmaar. PSV is nog niet tot grote kansen gekomen, maar is vooral via Luuk de Jong wel de gevaarlijkste ploeg.

15. Ajax is op gelijke hoogte gekomen tegen Utrecht. Virtuele stand is dus weer hersteld.

1. Nou PSV, jullie zijn vast wakker. FC Utrecht is na 40 seconden (!) op voorsprong gekomen bij Ajax...

Wachten op privacy instellingen...

Opstelling:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!