Video

Eerbetoon aan overleden vader: zoon Nick vernoemt zijn friettent naar Reintje

12 mei 2019 om 18:30
nl
Hij was het gezicht van de snackbar in Mierlo, maar vorig jaar overleed hij plots. Als eerbetoon aan zijn vader Rein, verandert zoon Nick van Waaijenburg de naam van zijn friettent nu in 'Reintje'. "Hij zou trots zijn geweest."
Profielfoto van Joris van Egmond
Geschreven door
Joris van Egmond

Rein van Waaijenburg werkte vijftig jaar in de familiezaak, die nu al drie generaties bestaat. Het werk ging hem aan het hart. Als er iets mis was met zijn friet, dan wilde Rein per se weten wat er aan de hand was.

Toen hij vorig jaar plotseling overleed, leefde het dorp volop mee. De familie ontving honderden kaarten, de kerk zat ramvol en mensen boden massaal hun hulp aan.

 

Nieuwe vlaggen
Zoon Nick nam de zaak meteen over en zette een mooie foto van Rein op een prominente plek in de zaak. Nu is hij bezig om de naam van zijn vader voor eeuwig aan de zaak te verbinden door die om te dopen tot 'Reintje'. Dat heeft behoorlijk wat voeten in de aarde. "We hebben nieuwe vlaggen, de digitale uitingen zijn aangepast en binnenkort de website ook", zegt Nick.

Voor het dorp zal de naamsverandering niet zo ingrijpend zijn. "Voorheen zeiden inwoners al: 'Ik ga een frietje halen bij Reintje'", zegt Nick. "Maar mijn vader wilde zelf nooit officieel een naamsverandering doorvoeren. Hij dacht dat het arrogant zou kunnen overkomen."

Missen
Hoewel alles op de rit is en de zaken goed lopen, denkt Nick nog dagelijks aan zijn vader. "Ik sta hier te werken in de friettent die hij heeft opgebouwd. Dat speelt altijd mee. Het is moeilijk uit te leggen hoe erg ik hem mis. Maar het komt allemaal goed. Ik ga gewoon door en laat zien wat ik kan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!