Video

Emotionele Menno Koch na degradatie: 'Meest pijnlijk voor alle betrokkenen rondom NAC'

12 mei 2019 om 18:17
nl
De degradatie van NAC hing al tijden in de lucht. Menig supporter begon al in januari met de verwerking van de stap terug. Maar als die degradatie dan daadwerkelijk een feit is, komt het toch nog keihard aan. Zo was bijvoorbeeld NAC-aanvoerder Menno Koch tot tranen geroerd.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Ja, er zat zondagmiddag een overwinning in voor de Bredase ploeg. Maar zelfs een driepunter had geen verschil gemaakt, aangezien concurrent Excelsior won op bezoek bij Heracles (4-5). Dat zegt voldoende over het seizoen van NAC, dat eigenlijk heel het voetbaljaar afhankelijk is geweest van andere ploegen.

Bekijk het interview met Menno Koch en lees verder.

Toch was er nog veel teleurstelling bij de spelers en staf van NAC. “Ja, dat is wel het gevoel waarmee ik hier sta”, reageert Koch. “Als je kijkt naar de club, de supporters die er altijd zijn, dan doet deze degradatie gewoon echt heel veel pijn.”

Volgens Koch hoort zijn club niet thuis in de eerste divisie. "Dit is het dieptepunt in mijn loopbaan, maar het meest pijnlijke vind ik het nog voor iedereen die betrokken is bij NAC. Zij verdienen dit niet."

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Bij NAC-trainer Ruud Brood leek de afzakking naar de eerste divisie nog niet helemaal doordrongen. “Je moet nu als trainer ook professioneel zijn en de wedstrijd analyseren. Maar ik denk dat het vanavond wel tot me doordringt. Dat is nu ook al wel zo, maar het heeft wel tijd nodig.”

Keuken Kampioen Divisie
Volgend seizoen dus geen Ajax-uit of PSV-uit voor NAC, maar potjes tegen Jong Ajax en Jong PSV. Koch heeft nog een doorlopend contract bij NAC, maar heeft nog niet nagedacht over volgend seizoen. “Ik heb echt al mijn energie in dit seizoen gestopt en heb tot aan de 89ste minuut geloof gehouden dat we het zouden redden. Ik heb nog niet met mijn zaakwaarnemer of met de club gesproken, dat zal wellicht de komende tijd gebeuren.”


Ook het verblijf van trainer Brood bij NAC is hoogst onzeker. Als vervanger van de opgestapte Mitchell van der Gaag tekende Brood een contract tot aan het eind van het seizoen. Beide partijen gaan na het seizoen om de tafel. “Ik zeg op voorhand geen 'nee' tegen NAC, maar de club moet eventueel ook met mij verder willen. Ik heb wel bepaalde ambities en die wil ik kunnen uitvoeren, dus daar gaan we het onder meer over hebben."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.