Video

De actie van de 125 dierenactivisten en de tegendemonstratie van de boeren in beeld [FOTO'S]

13 mei 2019 om 23:10
nl
Op de Brede Heide in Boxtel hebben zo'n 125 dierenactivisten urenlang een varkensstal bezet. Honderden boze boeren kwamen naar de boerderij voor een tegenprotest. De emoties liepen soms hoog op. Om halftwaalf 's avonds waren alle activisten uit de stallen.
Profielfoto van Ronnie Vermonden
Geschreven door
Ronnie Vermonden

Een groep van 125 dierenactivisten drong rond één uur in de middag de stal binnen. Ze maakten daar video’s van de varkens en eisten dat ze de gewonde dieren mee mochten nemen om die te verzorgen.

Zo’n honderd andere activisten verzamelden zich buiten de boerderij en voerden daar actie. Ze riepen leuzen als 'There is no excuse for animal abuse'.

 

 

De politie sloot de varkensstallen af, met daarin meer dan honderd activisten, omdat de angst ontstond dat de varkens vrijgelaten zouden worden.

 

 

Volgens een actievoerder was deze boerderij willekeurig voor de actie uitgekozen en wilden ze vooral laten zien 'wat er over het algemeen binnen in de stallen gebeurt'.

Een van de dierenactivisten werd onwel in de stallen. Een ambulance kwam ter plaatse.

Aan de andere kant van de boerderij voerden zo’n honderd boeren met tractoren een tegenprotest.

 

 

Boeren gooiden als protestactie auto's van demonstranten om.

Na tien uur werd de actie afgebroken door de burgemeester. Toen werd begonnen met het afvoeren van de actievoerders in ME-busjes. Rond halftwaalf waren alle activisten uit de stallen.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.