SM-act en een zwevende operazangeres: eerste concurrentie voor Duncan Laurence bekend

14 mei 2019 om 23:15
nl
Als oud-student van de Tilburgse Rockacademie Duncan Laurence de finale haalt (en daar ziet het wel naar uit) dan komt hij daar zeker een SM-act uit IJsland en een zwevende operazangeres uit Australië tegen. Dinsdagavond was de eerste voorronde voor het songfestival. De eerste tien landen hebben zich geplaatst voor de finale.
Profielfoto van Tom van den Oetelaar
Geschreven door

Het was een voorronde waarover traditiegetrouw volop werd getwitterd. Vooral de inzending van IJsland gaf volop inspiratie. Een protestlied dat voor de één een spiegel wil voorhouden, maar voor de meesten vooral hilarisch is.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Portugal kwam met een gedurfd en kunstig lied, dat voor veel kijkers te ingewikkeld was. In ieder geval te ingewikkeld voor een finaleplaats. Maar creatievelingen hadden snel een gifje klaar.

Wachten op privacy instellingen...

Al met al was het vooral de vocale kwaliteit van de deelnemers, of meer precies: het gebrek eraan, dat veel kijkers opviel. Dit was een zwakke voorronde, de semifinale van donderdag, waar Duncan aan deelneemt, is een stuk sterker.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Zoals altijd zijn er liedjes waarvan je denkt dat ze het halen en die vallen dan af. En er zijn er ook waarvan je denkt: die halen het nooit. Zo zong Serhat voor San Marino 'Say na na na' in een geheel verkeerde toonsoort naar de finale. Tot vreugde van songfestivalwatchers die houden van een flinke dosis camp op z'n tijd.

Wachten op privacy instellingen...

De tien landen die door zijn naar de finale, zijn: Cyprus, Slovenië, Tsjechië, Wit-Rusland, Servië, Australië, IJsland, Estland, Griekenland en San Marino.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.