Video

230 banen weg bij Philips, afdeling verplaatst naar Polen

15 mei 2019 om 11:47
nl
Philips schrapt in Nederland 230 banen bij ondersteunende afdelingen. Dit meldt vakbondsbestuurder Suat Koetloe van De Unie. De afdeling biedt verschillende ondersteunende administratieve diensten en wordt verplaatst naar Polen. De medewerkers werken verspreid over Nederland, met een concentratie rond Eindhoven.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door

Het voorgenomen besluit van het medisch technologiebedrijf is woensdagochtend aan de ondernemingsraad bekend gemaakt.

Lódz
De plannen worden bevestigd door Philips-woordvoerder Tommie Dijstelbloem: "De afdeling wordt inderdaad verplaatst naar Lódz in Polen. Wij evalueren regelmatig alle afdelingen binnen Philips en zijn tot de conclusie gekomen dat verplaatsing naar Polen voor ons efficiënter is, ook voor onze klanten."

Volgens Dijsterbloem gaat het bij de 230 mensen in tweederde van de gevallen om vaste banen. Een derde heeft dus een tijdelijk contract. De verplaatsing moet deze zomer beginnen.

Sociaal plan
De vaste mensen die bij Philips hun baan verliezen kunnen terugvallen op het sociaal plan. Dat houdt in dat ze een half jaar hulp krijgen bij het vinden van ander werk, binnen of buiten Philips. Ook krijgen ze voorrang bij interne vacatures.

Suat Koetloe van vakbond De Unie betreurt het dat Philips werk naar Polen verplaatst en mensen hier hun baan verliezen. "Gelukkig dat er een sociaal plan ligt met werk naar werk. Wij hopen dat de winst van deze efficiencyverbetering ten goede komt aan de arbeidsvoorwaarden, die dit najaar aan bod komen tijdens de nieuwe cao-onderhandelingen", aldus Koetloe.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.