Voormalig NAC-speler Jacques Visschers in het zonnetje gezet, maar 'degradatie doet pijn'

15 mei 2019 om 18:35
Jacques Visschers.
Jacques Visschers.
NAC degradeerde afgelopen zondag uit de eredivisie, maar moet woensdagavond nog wel thuis spelen tegen PEC Zwolle. Ondanks alle teleurstelling zet het NAC Museum voor het duel oud-speler Jacques Visschers in het zonnetje. Hij is de NAC Legend of the Match en in het NAC Museum is een expositie over Visschers te zien.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Vissers vindt het een eer dat hij voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle in het zonnetje wordt gezet. Maar hij heeft wel een dubbel gevoel: "Ik ben ook wel een beetje bedroefd. De degradatie van NAC doet pijn, ja."

Visschers hoopt dat NAC er weer bovenop komt: "Ik denk dat er veel moet gebeuren en dat ze langzaam weer toe moeten werken naar promotie. Doe er maar wat jaren over."

Wachten op privacy instellingen...

Zeven keer clubtopscorer
De technisch begaafde Visschers is al sinds 1948 lid van NAC, speelde 317 wedstrijden voor de Bredase club en scoorde daarin 150 doelpunten. Hij werd maar liefst zeven keer clubtopscorer van de geel-zwarten en dat is nog altijd een clubrecord.

Orde van Oranje-Nassau
Na zijn voetballoopbaan bleef Jacques Visschers actief bij de Bredase club. Hij was bestuurslid technische zaken, elftalleider en lid van de Stichting Administratiekantoor NAC. Verder was de oud-voetballer bestuurslid van de spelersvakbond VVCS, heeft hij in diverse commissies van de KNVB gezeten, was hij bestuurslid van Stichting Contractspelers Fonds en had hij ook zitting als lid van de tuchtcommissie van de KNVB.

Door het bekleden van deze enorme hoeveelheid aan functies is hij benoemd tot de Orde van Oranje-Nassau.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...