Duncan Laurence zingt 'Arcade' als twaalfde in de finale

17 mei 2019 om 02:29
nl
Duncan Laurence treedt zaterdag als twaalfde op in de finale van het Eurovisie Songfestival. Dat is donderdagnacht bekend geworden. Eerder op de avond lootte Duncan al dat hij de eerste helft van de finale op zou treden.
Profielfoto van Jessica Ranselaar
Geschreven door
Jessica Ranselaar

Voor dat er zaterdagavond een bokaal uitgedeeld kan worden - al dan niet aan Duncan Laurence - moeten eerst alle 26 liedjes uit de finale worden gezongen. Om te bepalen wie wanneer mag, wordt er geloot: de eerste of de tweede helft van de show. Iedereen hoopt op de tweede helft. Liedjes in dat deel van de show doen het vaak beter. Deze nummers blijven beter bij de mensen hangen.

Duncan lootte het eerste deel. Dat is een beetje een teleurstelling. Niet voor Duncan, zo leek het. Hij keek donderdagavond naar de zangeres van Noord-Macedonië, die ook de eerste helft lootte, en zei met een charmante lach: ''Gezellig, zit ik bij jou in de show.''

Ook toen hij richting de bus liep en de Nederlandse pers te woord stond, gaf hij aan het niet erg te vinden om in de eerste helft van de show te zitten. Misschien ook wel omdat een aantal van zijn concurrenten, zoals Rusland en Zweden, ook in dat deel optreedt.

Twaalfde
Toen Duncan al weer terug in zijn hotel was, werd de line-up van de finale bekend. Duncan treedt als twaalfde op, na Cyprus en voor Griekenland. Op zich geen verkeerde plek tussen een dance-nummer en power ballad in.

Wachten op privacy instellingen...

Concurrenten Zwitserland en Australië hebben de ideale plekken in de finale. De Zwitser Luca Hänni komt al 24e langs. Kate Miller-Heidke treedt als 25e op, voor Miki uit Spanje. Hij sluit de show af.

Nummer 1
Zwitserland en Australië schoten donderdagnacht omhoog in de peilingen. Toch blijft Duncan Laurence met zijn 'Arcade' de onbetwiste nummer 1 bij de wedkantoren. Het gat met Australië, nu de nummer 2, is groot. De 'bookies' geven Duncan zo'n 3,5 keer meer kans om te winnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.