Voor 26.000 euro aan belastingschulden geïncasseerd bij grote verkeerscontrole in Tilburg

17 mei 2019 om 13:28
nl
Bij een grote verkeerscontroles in Tilburg en omgeving is donderdag voor ruim 8000 euro aan openstaande verkeersboetes geïnd. Ook de Belastingdienst incasseerde 26.000 euro aan openstaande belastingschulden. Behalve de politie waren ook medewerkers van de douane en de Belastingdienst bij de actie betrokken. De actie richtte zich op rondreizende bendes en ondermijning.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Met het voldoen van hun opstaande verkeersboetes voorkwamen vijf bestuurders dat hun auto in beslag zou worden genomen. De Belastingdienst legde naast het incasseren van de belastingschuld beslag op veertien auto's, waarvan er twee direct zijn afgevoerd. De twaalf overgebleven chauffeurs krijgen nog een maand de tijd om hun belastingschuld te voldoen.

Drie arrestaties
De politie hield drie mensen aan omdat ze geen geldig rijbewijs hadden, belediging en een nog openstaande celstraf van twee weken. Verder reed onder meer een chauffeur onder invloed van alcohol en werden meerdere automobilisten beboet voor een snelheidsovertreding of het rijden zonder rijbewijs.

De controles vonden plaats op de industrieterreinen Loven en Vossenberg in Tilburg. Op de controleplaatsen aan de Jules Verneweg en de Burgemeester Bechtweg werden de kentekens van passerende voertuigen gescand. Ook in de havens van Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle werd gecontroleerd.

Vier rijbewijzen ingenomen
Bij een controle woensdagmiddag en -avond op de Burgemeester Letschertweg in Tilburg zijn twee automobilisten en twee motorrijders op de bon geslingerd voor te hard rijden. De automobilisten reden 33 en 70 kilometer te hard. De motorrijders overschreden de maximumsnelheid (80 kilometer) met 92 kilometer. Van alle vier de bestuurders is het rijbewijs ingenomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.