Voetbalclub NAC wil premie voor spelers afschaffen: 'Promotie moet mooiste bonus zijn'

19 mei 2019 om 12:18
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
NAC-directeur Luuc Eisenga.
1/2 NAC-directeur Luuc Eisenga over afschaffen bonus voor spelers.
NAC wil komend seizoen geen collectieve bonussen meer betalen aan spelers. Dat zegt directeur Luuc Eisenga. De Bredase club denkt hierdoor iets hogere salarissen uit te kunnen keren en daardoor een sterkere selectie neer te zetten.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Bij NAC zijn ze druk doende om de begroting voor volgend seizoen rond te krijgen. Die begroting, en daarmee het spelersbudget, zal door de degradatie uit de eredivisie een stuk lager uitvallen dan afgelopen voetbaljaargang. Om een zo competitief elftal neer te zetten in de Keuken Kampioen Divisie, want NAC wil weer promoveren, schaft het management het collectieve bonussysteem voor de spelers af.

Bekijk de video in de tweet en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

"De collectieve bonus die er altijd is, ofwel voor handhaving ofwel voor promotie, willen we integraal verpakken in het salarishuis. Je wilt een zo sterk mogelijk elftal hebben en het fundament goed neerleggen voor de komende jaren. Het idee erachter is dat promotie, en deel uitmaken van een elftal dat promoveert, één van de grootste bonussen moet zijn die je als speler van NAC kunt hebben."

Duurzame promotie
Het plan van Eisenga is door geen promotiebonus op te nemen in de begroting er aan de voorkant meer geld is om een sterkere selectie met kwalitatief betere spelers neer te zetten.

"Er is één doel en dat is promotie, maar wel op een duurzame manier", zo bevestigt Eisenga nog maar eens. Over de hoogte van de nieuwe begroting wil hij nog niets zeggen totdat de interne goedkeuring formeel is afgerond.

Wachten op privacy instellingen...