Auto raakt 'zijtanden' van tractor, auto, bestuurder ernstig gewond

17 mei 2019 om 22:53
nl
Op de Waspikse Weg in ’s Gravenmoer is vrijdagavond een ernstig ongeluk gebeurd met een auto en een tractor. Aan de achterkant van de tractor was een frees bevestigd, een soort ploegmachine met twee scherpe uitstekende 'tanden'. De bestuurder van de auto - een 89-jarige man uit Dongen - reed tegen deze uitstekende 'zijtanden' - de metalen wielen die de diepgang van de frees regelen - aan.
Geschreven door

Rond kwart over tien reden de twee voertuigen elkaar tegemoet. Vermoedelijk waren de uitstekende delen niet verlicht en heeft de bestuurder van de auto die daardoor over het hoofd gezien. De man is met ernstige verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Landbouwers zijn verplicht om scherpe delen tijdens transport over de weg af te schermen, zodat een tand of mes geen gevaar oplevert. Maar bij een rond wiel, zoals hier, hoeft dit niet.

Hoofdletsel
De auto was aan de bestuurderskant flink beschadigd. De bestuurder werd door de brandweer uit de auto bevrijd en met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht. De weg werd vanwege het ongeluk afgesloten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.