Gemeente Altena omarmt 'eigen' toekomstige wielerronde: De Omloop van de Noordwaard

18 mei 2019 om 20:39
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Renners onderweg op de eerste editie van de Omloop van de Noordwaard
1/2 Gemeente Altena omarmt eigen wielerronde: De Omloop van de Noordwaard
In de Biesbosch is zaterdag de eerste editie verreden van de Omloop van de Noordwaard. Een nieuw wielerevenement dat de gemeente Altena, bij monde van sportwethouder Van der Ven omarmt als hét toekomstig wielerevenement van de nieuwe gemeente. “55.000 inwoners wonen hier met een breed prachtig landschap. Dan hebben wij natuurlijk behoefte aan zo’n mooie lange koers. Dus wat mij betreft gaan we ervoor.”
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Aan enthousiasme geen gebrek bij de wethouder, die ook het startschot mocht geven van de eerste editie van de Omloop van de Noordwaard. “Een pareltje aan de wielerboom in Altena”, noemt Peter van der Ven de kersverse wedstrijd. Enthousiasme dat organisator Jan Groeneveld graag hoort. “We doen dit voor het eerst in de Biesbosch. Het is een primeur, maar ook een try-out een grote try-out.”

Altena wil een eigen wielerronde
Organisator Jan Groeneveld zou namelijk een blijvertje willen maken van de Omloop van de Noordwaard en hij staat blijkbaar niet alleen in die wens; ook politiek Altena wil een eigen wielerronde. Althans dat maken we op uit de woorden van de wethouder. “Op korte termijn gaan we een bijeenkomst als gemeente organiseren om alle initiatieven in kaart te brengen. En met name bekijken hoe krijgen we deze ( Omloop van de Noordwaard) definitief in de kast”, aldus Van der Ven.

 

Positieve reacties op de eerste editie
De Omloop van de Noordwaard kent een parcours van bijna tien kilometer, veel bruggetjes en 27 scherpe bochten. Na afloop van de eerste editie weet organisator Jan Groeneveld te melden dat geen enkele renner uit de bocht is gevlogen. “De EHBO heeft gelukkig alleen maar in de zon gezeten.” Positief nieuws kwam er ook van de deelnemers aan deze eerste editie.“ Iedereen heeft echt heel positief gereageerd op deze eerste editie. De renners hebben het hartstikke leuk gehad.”

Blij is Jan Groeneveld met de woorden van sportwethouder Van der Ven. “Dat is mooi. Het is ook een wens om na het stoppen van de Altena Biesbosch ronde, die voor een deel door de Biesbosch ging, om weer een eigen wielerronde te hebben maar nu gecentreerd in de Biesbosch. Mooi, dat de wethouder zo enthousiast is.”

 

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...