Raadsel van het riool in Vught opgelost, doekjes en vet zorgden voor flinke verstopping - Omroep Brabant

Raadsel van het riool in Vught opgelost, doekjes en vet zorgden voor flinke verstopping

20 mei 2019 om 17:42
nl
De gemeente Vught heeft de oorzaak van het probleem in het riool in de wijk Klein Brabant gevonden. Doekjes en vet zorgden voor een 'flinke verstopping' in het hoofdriool. Sinds donderdag stroomde door onverklaarbare oorzaak een grote hoeveelheid water in het riool waardoor het water bij de mensen thuis langzamer wegliep dan normaal. Volgens de gemeente kwam dat dus door de verstopping in het hoofdriool waardoor het vuile water een andere uitweg zocht.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

Sinds donderdag reden tankwagens af en aan in de wijk Klein Brabant om het vuile water af te voeren en te voorkomen dat het riool overstroomde. Het water is maandagmiddag volgens de gemeente flink aan het zakken en het riool werkt weer als vanouds.

Tot en met maandag voerden zo’n honderdvijftig tankwagens ongeveer drieduizend kuub rioolwater, dat is drie miljoen liter, af. Ook maandag waren zo'n tien tankwagens nog bezig het riool in de wijk Klein Brabant, een deel van De Baarzen, leeg te pompen. De ene wagen kan acht kuub water per keer afvoeren, de andere zelfs 35 kuub. Zo werd dus voorkomen dat het rioolwater naar boven kwam.

Ook stankoverlast
Behalve dat wijkbewoners merkten dat het water bij hen thuis minder snel wegliep dan normaal, konden ze volgens een woordvoerder van de gemeente Vught ook last hebben van stankoverlast. De wasmachine en de vaatwasser konden mensen volgens haar gewoon gebruiken. Hoeveel huishoudens last hadden van de problemen met het riool, kon ze niet zeggen.

De regenbuien van zondag zorgden volgens de woordvoerder niet voor extra overlast. De gemeente vraagt alle Vughtenaren geen doekjes en vet door het toilet te spoelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone