Wie dumpte drugsafval in waterwingebied Tilburg? Politie zoekt mensen die meer weten

TILBURG - De politie is naarstig op zoek naar de daders van een drugsdumping begin vorige maand op de Pompstationweg in Tilburg. In opsporingsprogramma Bureau Brabant roept de politie mensen die iets weten op om zich te melden. De lekkende vaten met giftig synthetisch drugsafval werden gedumpt midden in het beschermde waterwingebied en pal naast het waterleidingbedrijf van Tilburg.

De Pompstationweg is een stille straat die weinig wordt gebruikt. Toch hoopt de politie dat er mensen zijn die iets kunnen vertellen over de dumping. Het afval werd gedumpt op donderdag 4 april, waarschijnlijk tussen elf uur 's ochtends en vier uur 's middags.

Kans op herhaling groot
De afvalberg in het natuurgebied bestond onder meer uit tientallen vuilniszakken, jerrycans en ander productiemateriaal. Door de drugsdumping was de bodem zo ernstig vervuild, dat de grond voor duizenden euro's moest worden uitgegraven. "Het is het grootste belang dat we de daders snel vinden", aldus politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk in Bureau Brabant. "We zijn bang dat het niet bij deze dumping blijft."