Misdaadverslaggevers John van den Heuvel en Paul Vugts krijgen Pim Fortuyn Prijs - Omroep Brabant

Misdaadverslaggevers John van den Heuvel en Paul Vugts krijgen Pim Fortuyn Prijs

21 mei 2019 om 18:06
nl
De Pim Fortuyn Prijs gaat dit jaar naar misdaadverslaggevers John van den Heuvel uit Eindhoven van De Telegraaf en Tilburger Paul Vugts van Het Parool. 'Ze zijn onverschrokken, moedige journalisten en verdedigen bijna letterlijk het vrije woord', luidt het juryrapport. Beide Brabantse journalisten krijgen regelmatig doodsbedreigingen uit het criminele milieu waarover ze berichten en hebben meermaals ondergedoken gezeten.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De prijs, die is vernoemd naar de in 2002 doodgeschoten politicus Pim Fortuyn, wordt ieder jaar toegekend aan opiniemakers, bestuurders of politici die strijden voor het vrije woord, taboes durven doorbreken en stelling nemen in het maatschappelijk debat.

De winnaars krijgen een wisselbokaal. Die wordt overhandigd in het Haagse perscentrum Nieuwspoort. Vorig jaar ging de prijs naar Paroolcolumnist Theodor Holman.

Bekogeld met taart
Tijdens de uitreiking stond broer Simon Fortuyn nog even stil bij een incident in Nieuwspoort in maart 2002, waarbij drie linkse
actievoerders Pim Fortuyn bekogelden met taart. Dat gebeurde bij de presentatie van diens boek 'De puinhopen van acht jaar Paars'. "Achteraf een voorbode voor het verschrikkelijke wat nog zou volgen", aldus Simon Fortuyn.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.