Video

Leraren Rob en Evert krijgen iedereen in voetbalshirtje in strijd tegen ziekte ALS

21 mei 2019 om 19:48
nl
In Engeland had je al Football Shirt Friday, waarbij je op vrijdag je favoriete voetbalshirtje aantrekt om geld op te halen voor kankeronderzoek. Twee leraren van het Summa College in Eindhoven hebben het idee 'geleend' voor de actie #voetbalshirtweek waarmee ze geld willen inzamelen voor de ziekte ALS. De actie slaat enorm aan, ook buiten de school.
Geschreven door

Zo heeft voetbaltrainer Aad de Mos al een filmpje op instagram geplaatst waarin hij in het paars/witte shirt van Anderlecht oproept om mee te doen.

Wachten op privacy instellingen...

Binnen het Summa College maken docenten en leerlingen selfies in een al dan niet geleend voetbalshirt. Daarmee geven ze aan dat ze geld hebben gedoneerd aan de Stichting ALS Nederland. die daarmee onderzoek naar de spierziekte financiert.

Marthe vond in een kringloopwinkel een shirt van een Spaanse club. "Tweedehands ja, zo doe ik ook nog iets aan het klimaat." Ze is enthousiast over de actie en heeft al vijf euro overgemaakt naar de landelijke ALS stichting. "Het is ook supergrappig om iedereen, ook docenten, in een voetbalshirt te zien. En het creëert in de klas een groepsgevoel."

Docent Rob van Moorsel kwam op het idee toen iemand met de ziekte ALS bij hem op school kwam. "We hebben vorig jaar een gastles gehad op school en dat heeft enorm veel indruk op ons gemaakt. Wij vonden dat we iets terug moesten doen voor Stichting ALS Nederland. Los van elkaar zeiden we: we gaan een actie beginnen."

Wachten op privacy instellingen...

Selfie in voetbalshirt
Samen met collega Evert Daams proberen ze in een week tijd zoveel mogelijk geld op te halen voor de Stichting ALS Nederland. "In Engeland heb je Footballshirt Friday, dat idee hebben we eerlijk gezegd geleend. En in plaats van een dag hebben we er een week van gemaakt. In die week is het de bedoeling dat je een selfie maakt in het shirt van je favoriete club en daarbij #voetbalshirtweek zet en 'Ik maak zoveel euro over voor stichting ALS Nederland'."

Die actie is nu al een succes. "Het is heel grappig om te zien dat mensen geld overmaken voor 'ons' idee." Volgens Evert Daams slaat de actie ook erg goed aan op het Summa Collega. "Alle studenten lopen de hele week in voetbalshirts rond. Dat is geweldig om te zien en mooi voor het saamhorigheidsgevoel."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.