Mannen die van muur vielen in Eindhoven verloren evenwicht bij omhelzing

22 mei 2019 om 10:33
De betonnen trap bij de fietsenstalling. (Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision)
De betonnen trap bij de fietsenstalling. (Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision)
De twee mannen die dinsdagavond zwaargewond raakten nadat ze van een muur in het centrum van Eindhoven waren gevallen, verloren hun evenwicht toen ze elkaar omhelsden. Mogelijk waren ze onder invloed van alcohol, laat de politie woensdag weten.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

De jonge mannen van 19 en 21 jaar oud zijn leden van studentenvereniging Eindhovens Studenten Corps (E.S.C.) die op de Ten Hagestraat zit. Ze kwamen dinsdagavond bij de vereniging vandaan.

De mannen zaten met z'n tweeën op een muur van zo’n vier tot zes meter hoog, boven de fietsenstalling aan de Heuvel Galerie. Toen ze elkaar omhelsden, verloren ze hun evenwicht en vielen naar beneden. Ze belandden op de betonnen trap.

Wachten op privacy instellingen...

Slachtoffers buiten levensgevaar
Voorzitter Job van Geest van het Eindhovens Studenten Corps laat weten dat ze allemaal erg geschrokken zijn. "Het gaat gezien de omstandigheden goed met ze. Het is een grote val geweest. Ze liggen in het ziekenhuis, zijn bij bewustzijn en buiten levensgevaar. Ook hebben ze al met familie en vrienden gesproken. De hoop is dat ze snel weer thuis kunnen zijn."

De studentenvereniging hoopt dat de gemeente de plek aanpast, zodat het minder aantrekkelijk wordt om daar te gaan zitten.

Wachten op privacy instellingen...