Video

Eredivisie in zicht voor RKC: 'Als je in de finale staat, moet je wel door knallen'

22 mei 2019 om 21:56
nl
Heel RKC ontplofte van vreugde woensdagavond na het laatste fluitsignaal in Rotterdam. De Waalwijkse ploeg had eredivisionist Excelsior in eigen stadion op 1-1 weten te houden en daarmee een finaleplek in de play-offs om promotie naar de eredivisie veiliggesteld. "Dit is geweldig, dit had niemand verwacht."
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Keeper Etienne Vaessen hing na afloop in de hekken om het feestje samen met de vierhonderd meegereisde RKC-supporters te vieren. Op moeilijke momenten hield hij woensdagavond RKC in de race.

"Dit is geweldig", zei de stralende doelman. "Dit had niemand verwacht, behalve wijzelf dan. Ik denk dat wij een goed voetballend team hebben en dat de meeste teams wel bang voor ons zijn."

Bekijk de video in de tweet en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

Doorknallen voor de hoofdprijs
Go Ahead, de tegenstander in de finale van de play-offs, kan de borst natmaken. RKC wil nu ook de hoofdprijs. "Het is realiteit", zei verdediger Henrico Drost. "Nu laten we het ook niet liggen."

Bekijk de video en lees verder.

 

"Als je in de finale staat, moet je wel door knallen", knikt keeper Vaessen. "Het zou geweldig zijn voor de club, we gaan ons honderd procent geven."

Spierings geschorst
Eén speler van RKC was extra blij met het bereiken van de finale van de play-offs. Stijn Spierings scoorde de Waalwijkse treffer, maar werd ook van het veld gestuurd met twee gele kaarten.

"Ik vond het een rare beslissing van de scheidsrechter", reageerde Spierings. "Nu ben ik geschorst voor de eerste wedstrijd van de finale. Hier speel je heel het jaar voor en dan is dit zonde. Maar RKC is niet alleen Stijn Spierings. We hebben een goed team met jongens die mij kunnen vervangen. Natuurlijk kan RKC naar de eredivisie."

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.