Succescoach van TOP Oss zet zinnen op vertrek: 'Iedereen heeft ambitie, ik ook'

OSS - Klaas Wels, de succescoach van TOP Oss, staat nadrukkelijk open voor een nieuwe uitdaging. De oefenmeester verlengde eerder dit jaar zijn contract met twee seizoenen, maar hij wil deze zomer best naar een andere club.

"TOP Oss biedt spelers een geweldig podium. Maar mij ook. Iedereen streeft het allerhoogste na. Ik ook", zei Wels na de laatste wedstrijd voor zijn team van dit voetbalseizoen. TOP Oss verloor woensdagavond de return in de tweede ronde van de play-offs om promotie met 3-0 bij Sparta in Rotterdam en zag daarmee de eredivisiedroom uiteenspatten.

Bekijk de video in de tweet. De tekst gaat daaronder verder.

De normaal zo onverstoorbare Wels toonde na het laatste fluitsignaal zijn emoties. Hij bedankte de meegereisde Osse fans met tranen in zijn ogen. De oefenmeester noemde dit een uiting van trots. Hij is trots op wat hij de afgelopen twee jaar bij TOP als hoofdcoach, met minimale middelen, wist neer te zetten.

Afscheid van publiek
Door zijn woorden na afloop van de wedstrijd, zou het zomaar kunnen dat het een soort van afscheid was richting het Osse publiek. De coach zegt zelf dat hij niets weet van concrete belangstelling van andere clubs. Maar door zijn woorden over zijn ambities, lijkt het erop dat er misschien wel meer speelt dan hij zegt.

"Als ik blijf bij TOP ga ik mijn beste beentje voorzetten, zoals ik altijd doe", benadrukt de coach. "Dan zullen we weer creatief en inventief moeten zijn en met een goede speelwijze op de proppen moeten komen. Maar eerst vakantie."

LEES OOK:TOP Oss sluit schitterend seizoen af met nederlaag tegen Sparta in play-offs